Lite tankar på sista kyliga löpturen

Några tunga veckor men plötsligt lättar det. Kroppen känns lätt och steget fjädrande. Det går liksom inte åt någon onödig energi i tunga rörelser som får en att grimasera.  Okej det är kallt men det närmar sig ett delmål. Musklerna känns starka och hjärtat pumpar återigen blodet runt i min kropp på ett Johanna sätt. Den känslan jag får nu, igår och idag, är den jag hade veckan före Lidingöloppet förra året . Veckan före så var det som jag hittade snabbheten så jag bara kunde mata i mitt tempo utan några hinder. Det blev ju mitt lopp också. Jag slutade nia totalt. Nytt pb och 2.10 .

Jag brukar träna på veckan före ett marathon men kortare och snabbare pass. Jag vilar alltid två dagar före ett marathon men promenerar istället för att hålla i gång muskler och cirkulation och få mental stimulans.  Ännu har jag mycket att lära men jag kommer snappa åt mig så länge jag lever .. Jag lyssnar mycket på kroppen och känner efter hur den känns. Hade den inte känts så pigg i benen nu hade jag vilat mer, men nu är den med och det märks. Det som återstår nu är ett sista pass med lite fart. Inget som sliter men som ger ytterligare en god känsla. Jag vill också känna att löpsuget kommer och det brukar det göra mer då jag vilar och kör kortare pass. Kroppen vill springa och det är bra att det känns så.

Johan mailade mig igår och frågade hur han tyckte han skulle köra nu dagarna före hans halvmara. Jag tipsade han om att köra 400 meter gånger 4 med lika lång återhämtning. Jag körde samma igår och kommer upprepa detta i morgon. Det ska inte slita, utan bara kännas bra. Sedan är det ju individuellt så klart också hur man vill träna och hur mycket träning man tål.

johan

 

lunch

Jag har hela tiden sagt att jag ska ta Gran Canaria marathon som träning och bromsa mig själv, men det vet vi alla som står på startlinjen att om kroppen vill springa fort så ska man ju inte hindra den. Jag kommer låta den avgöra och se vart jag hamnar. Ingen vet men känslan i kroppen ger mig lite försmak. Hur det än är känns det bra och jag känner att mitt upplägg ger resultat och att kroppen svarar även om det nu är vinter och mitt i uppbyggnad.

kalltIdag var det isande kallt och 18 grader men med masken kunde jag få fin känsla i kroppen och troligen var det mina sista 14 km ute innan vi åker. I morgon är jag på resande fot med jobbet och ska försöka avsluta dagen med en fartlek . Fredag lyfter planet! Mot värmen.

sverige

Sverige eller Morjärv. Ja det får ni veta på söndag då jag och gänget är redo. Kl 9 går starten tillsammans med 8000 löpare from all over the world. Jämfört med New York känns det litet, men solen och värmen känns mer lockande för mig än publiken =)

 

morjTack Eken (Bengt Ek) för ditt stöd och Morjärv SK för att ni tror på mig. Tack Inpuls för att jag får träna hos er och för ert trevliga bemötande. Tack Acctive sport och hälsa för att Ni supportar mig med bra utrustning och lite energi inför mina lopp och träningar.

Tack också till mina träningskompisar, ni vet vilka ni är. Grabbar   i Lulekamraterna, mestadels men även Annika Nilsson (triathlonAnnika, who else) Vi sporrar varandra, så är det. Kul att du är back on track!

Ibland måste man tacka livet och de som hjälper en framåt när man trampar vatten, men mest ska man också komma ihåg att tacka sig själv. Utan min disciplin och kärlek för löpning hade jag inte haft ett sådant 2014.  Resultaten talar för det och min kropp har gått framåt. Nu kör vi mot 2015!

Häng me!

ADIOS!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s