Här jag mår som bäst..

1932772_955926131107126_5297214034890345359_o

Lördag är alltid veckans höjdpunkt. Eller egentligen börjar det redan på fredag. Jag vill lägga mig tidigt, ladda rätt och tillföra det bästa till min kropp för att den ska vara springsugen och springvänlig på just lördag. Lördag är långpass för mig och långpass är veckans bästa pass. Ett långpass kan variera för gemene man beroende på hur man vant kroppen att springa just långt, men för mig är det idag ca 30 till 33 km.  Idag blev det 34 km med en mycket bra känsla i kroppen trots att jag trott att jag skulle få lägga löparskorna på hyllan efter min influensa =) Ja men du vet, man tycker ju alltid synd om sig själv när man är krasslig.  Frågar du mig för ett år sedan var 25 km mycket och för två år sedan var 22 km nog!

Långpass är att ha vinden mot kinden och solsken i blick. Drömmens långpass är precis som idag, i en värld där solen visade sig från sin bästa sida och min kropp visade sig ha hittat tillbaka till vart den stod innan jag fick denna sjuka. Jag hade mamma och pappas 2 åriga Finskspets  Molly med mig i drygt 14 km och vi hittade en väg som ledde rakt fram och var böljande med backar både upp och ner. Solen i ryggen första 12 km innan jag vände och efter 14 km kom mamma och pappa med bilen och hade med vatten till mig. Jag drack lite grann och sedan tog de Molly

10403481_959085627457843_3419737286372433799_n

 

och körde hem och mitt pass fortsatte och fortsatte och fortsatte. Totalt blev det idag 34 km och när det var ca 4 km kvar så ökade jag farten och låg i marathonfart utan att ha den minsta trötthet eller stumhet eller stelhet i benen. Hade det varit ett marathonlopp hade jag lätt kunnat göra en negativ split idag och springa i mål med en fantastisk känsla. Egentligen hade jag rätt snabb fart i dag hela passet för det kändes så lätt i kroppen och då lät jag det flyta på. Jag hade inte med mig Garminklockan utan hade på mig mobilen och runkeeper så den har kunnat visa att det gått med bra fart.

11061170_959085600791179_1200084904434471672_n

10922352_959186077447798_6138350468451410960_o

Den senaste veckan har jag legat , stått och suttit i influensa. Ända fram till i onsdags då det började släppa greppet om mig. Jag har tagit det lugnare med träningen, lyssnat på kroppen och igår körde jag 13 stycken 500 meters fartökningar för första gången sedan sjukdomen bröt ut. Känslan var tung. Idag var känslan lätt, lätt, lätt!

Mestasdels har det gått bra att vara sjuk men det har också varit tråkigt, jobbigt, frustrerande och irriterande .  Jag som inte varit sjuk på flera år, inte sedan 2012, det året jag skulle åka Vasaloppet och jag dagarna före inbillade mig att jag var sjuk. Nu fick jag vara sjuk på Vasaloppet istället och ligga nerbäddad medan solen sken där ute och vädret var underbart.  Nåväl, det kunde varit värre även om det är nog för en löpare.

Jag har och har haft den bästa miljön för återhämtning, långt borta från stress, krav och måsten.  Här, där jag kan vara och fokusera på mitt.. Jag har sett att jag fångas och får ut mest av att springa ensam just nu i det skede av livet som jag står. Jag kopplar av då jag får ge mig ut på mina långpass och jag fixar att motivera mig själv att springa både långt och med progressiva fartökningar då jag gör det. Den senaste tiden har jag (missförstå mig rätt nu) tränat för mycket med andra och det kan vara på gott och ont. Mycket av det man själv vet och kan och tror på, dvs sin egen träningsfilosofi och träningssjälvkänsla får ibland stå tillbaka för många andras tankar och åsikter och det är ju jättebra att man kan lyssna på andra men ibland är det också skönt att slippa prata löpning och höra på hur andra tränar och tränat den senaste veckan. Mycket därför har jag emellanåt stängt ner min privata Facebooksida och bara haft min Vinden mot kinden, eftersom att jag vill vara i min egen bubbla. Därför har det varit så skönt att vara här i byn.

Låt mig berätta hur det började, för nu är jag frisk igen och de dumma bacillerna har lämnat mig ifred.

Det började lite smått förra veckan på torsdags eftermiddag efter ett träningspass som jag hade. Just det passet kändes så lätt och jag kunde hålla en fantastisk fart på mina tusingar.  Då jag kom in efter torsdagens lunchlöpning så hade jag känslan av att vara torr i halsen men sedan släppte det och jag kände mig bara trött på kvällen.

 

På fredag gick jag i vanlig ordning till jobbet och frös om vart annat. Tog av mig tröjan men då frös jag, för att jag svettades då jag hade den på mig.  Ja jag satt inte naken på jobbet om du trodde det, utan jag hade ju min Crafthoodie som ytterlager och det var den som togs på och av.

När Gotlandstidningens reporter ringde mig för intervju så hade jag knappt ork att prata med honom så jag hoppas det blir ett bra reportage ändå =)  Jag ska nämligen ner dit och springa halvmarathon om mindre än en månad, närmare bestämt den 18 april och jag är tippas som att eventuellt kunna ta hem segern.  Det blir där jag ska kicka igång säsongen 2015.  Min plan är att försöka springa fort även om jag inte har några krav på mig. Efter detta lopp ska jag prova något kortare lopp för att få fart i kroppen inför maran men däremellan åker jag till Turkiet för att ladda upp på ett 5stjärnigt hotel med spa, relax och gym =) Längtar! Ja jag är värd detta! Tillbaka till sjukdomen.

Efter lunch runt 15 tiden gav jag upp och gick hem och då jag kom hem hade jag över 38 grader i feber. Sedan höll det sig under helgen och jag orkade vara uppe och gå samt hade bara ca 37 grader i temp. På måndagen styrde jag bilen upp till Överkalix, hem till mor och far och här har jag blivit väl omhändertagen. Otroligt skönt att komma bort från stan också.  Då var det som om kulmen kom och på kvällen lade jag mig tidigt då jag frös och kände mig svag i kroppen. Vaknade på tisdag med 39 grader i feber och låg hela tisdagen och kände mig ynklig.

På onsdag var jag feberfri och promenerade med hundarna i fantastiskt vackert väder och satt ute på bron och solade med mamma. Jag kände mig avslappnad hela jag och på sätt och vis har det varit bra att vila från löpning och idag torsdag är jag helt kurant och har sprungit två stycken pass där det första var 17 km lätt distans och det andra 6 km lätt distans. Jag kommer vänta några dagar innan jag gör någon hård träning för jag vill inte ha tillbaka skiten.

 

10960192_958049877561418_8596077268190929691_o

906360_958049804228092_5262255902257052713_o

 

Ps, har du anmält till mitt löparläger i sommar? Om inte så kolla på denna reklamfilm om du tvekar! Kommer bli sommarens läger med allt vad du behöver för att som jag, bli bättre, älska löpning mer och känna glädjen!

10592850_852862294746844_3249697560142120434_n

 

ADIOS!

Ta hand om dig.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s