Vakna!!!!! Bort med pulver och in med mat!

image

Dagens samhälle är ett hektiskt ett. Men ingen har fått något gratis.

Bilden från min matlåda idag. Förbereddes igår och serverades med bröd och smör samt ägg.Tog totalt 20 min.

Människor i vårt samhälle som vill vara snygga och vältränade men där långt ifrån alla gör det som behövs, nämligen äter bra och rör sig och tränar gnäller ibland tycker jag.

Det som många inte vet är hur otroligt många goda saker som kan sättas i en sallad för att den fullkomligt boostar dig med energi och håller dig i form.
Sallad av idag är inte isbergssallad,  tomat
Gurka
Majs och fetaost.  Sallad av idag är tex
Linser
Bladspenat
Granatäpple
Broccoli
Paprika
Spenat du stuvat själv.
Morötter
Kvarg blandat och mixat med kikärter
Gröna ärtor
Quinoa
Mm. Snabbt gott och enkelt. Lätt att ta med och behöver ej värmas.

Har du ännu inte förstått att ingen pulverdiet i världen kan ersätta vanlig mat? 

image

Kan du inte hålla vikten av mat så äter du fel eller rör dig för lite. En liten del av individer  har någon bakomliggande sjukdom som gör att deras ämnesomsättning inte fungerar men långt ifrån många.

Många klagar på skolmaten.  Jag har själv gått i skola och vikarierar inom skolan  sedan några år. Jag träffar mycket folk både i rollen som pt och lärare. På de pedagogiska måltiderna har jag fått testa nästan alla luleås skolmatsalar. Jag säger att vi kan aldrig erbjuda det som serveras hemma. Maten är bra och det finns grönsaker och bröd för allergiska och vanliga.

Okej det finns undantag också med dåliga grönsaker på salladsbuffé n indränkt i vinäger och olja som gjort mig dålig i magen men eleverna av idag har det generellt Bra!!!

Jag är väldigt intresserad av kost själv och har varit i ca tio år. Med tiden har jag gått utbildning inom kost och lärt mig äta på ett sätt som håller blodsocker och vikt i balans. Jag mår bra och orkar vara aktiv.  Om jag någon gång får dippar beror det på att jag till min träning,  som är mycket jämfört med gemene man och kvinna, fått i mig för lite.

Mitt tips till dig som så gärna vill hitta styrkan i din fysiska kapacitet är att lägga om din kost. Om du tycker att du går upp i vikt så se över din kost i några dagar och skriv ner vad du äter. Kanske är du själv inte medveten om att 3 snickers eller energi bars slinker ner varje vecka. Lär dig hur du ska äta. Fråga någon kunnig som klarar av det du tydligen inte klarar. Att hålla en jämn vikt.

Något jag också noterat är de som tränar för att gå ner i vikt och tycker att inget händer. De som firar varje träning ( 45 min på gym) med en stor choklad energikaka eller dylikt. Detta behövs inte för dig. Om du vill fylla på med energi så gör det innan träningen, några h före och ta en banan efteråt.

Du har inte förbrukat så mycket kalorier att du behöver den kakan och inte ens jag efter 90 min konditions träning intar detta. Det tar ungefär 60 min av sammanhängande konditions träning för att tömma depåer och det är därför det serveras energi var femte km på tex långa löpartävlingar. 

Varför skriver jag detta? Jo för jag blir arg då jag ser de som fortfarande på 2015 talet ägnar sig åt att dricka för att gå ner i vikt. Vad ger det för signaler för de unga när du som mor inte äter vanlig mat utan blandar en nutrilett eller slanka och dricker det.  Vad ska du säga till dina barn?  Mamma är för lat för att träna och därför får jag inte äta vanlig mat?!!
Eller är vanlig mat fel?
Ja givetvis är det skillnad på mat och mat men när ungarna kommer hem från skolan hungriga och föräldrarna erbjuder pizza istället ja då anser jag att det är way to weird this society.

Adios

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s