DM GULD halvmarathon

Det var inga fina förutsättningar som mötte mig i dörren i morse. Regnet fullkomligt öste ner och temperaturen visade 4 grader. Jag hade hopp att det skulle hinna sluta eftersom prognosen visade ömsom sol men icke. Försökte finna motivation och tänkte att det blir kul att springa trots allt.

Åt en frukost med havregrynsgröt denna morgon, kokt ägg och två surdegsbröd.  Har ändrat kosten då magen krånglar. Jag drack endast en kopp kaffe och ett stort glas,resorb för att inte reta magen. Totalt omotiverad gav jag mig av mot starten för Luleås största löparhelg och Dm ( distriktmästerskap)  halvmarathon. JAG har valt bort detta,flera år pga kollision med Stockholm och Sm men i år har kroppen stärkts och jag är mer tålig än förr så jag ville inte missa Dm. Väntade ända till i Tisdags innan anmälan så helt självklart var det ej.

Storebror mattias som också skulle springa hämtade mig kl 11.10 och 12.00 skulle starten gå.

Det regnade då jag tänkte värma upp så jag tog helt enkelt ingen uppvärmning.  Joggade de 200 m bort mot starten och sedan visste jag ju min plan idag, den var att inte pressa mig för mycket och att inte öppna hårt första fem.

När starten gick drog en annan löpare Nina Lintzén,  som kom tvåa iväg och jag tänkte att nu ska jag inte stressas av det så jag kikade på klockan och litade på min rutin. Jag låg bakom Nina ca en km innan jag passerade och kom direkt in i en fart som kändes lätt,  allt för lätt.

Vid Mjölkuddsbanken där det brukar kännas tungt småpratade jag med en kille och det var som om det bara,varit ett vanligt långpass. Jag hade inte räknat med att jag skulle vinna spurtpriset heller men just vid tio km och varvningen var det med lätta ben. Wow,  där fick jag lite extra Cash 🙂

BENGT EK var med och körde bil och stannade då och då och meddelade att det var några 100 meter mellan mig och tvåan. Jag kände mig lugn och sprang mycket kontrollerat.

Vid ca 14 km började det komma snöblandat regn och det blåste hårt på sina håll. Jag märkte hur fingrarna blev styva och det visade sig att det var nästan 0 gradigt nu. Lägg till blåst på det. BRRRRR!!

Jag tyckte ändå jag fick bra,syre och visste ju att om en vecka är det Stockholm, mitt stora mål så eftersom jag ledde fanns ingen anledning att göra mer än nödvändigt. 

När jag trippade upp för Bergvikbacken visste jag att det var endast några km kvar. Jag hann tänka att jag nog aldrig känt mig så fräsch trots att det var så kallt och blött. Löpartightsen kylde mot mina ben och nu började det kännas i steget att jag var nerkyld.

Bengt Ek kom då på cykeln och cyklade bredvid. Jag kände mig lite irriterad på grund av att jag frös och just då ville jag bara springa själv i egen fart så jag bad honom cykla före.

Vid 1 km kvar frös jag så mycket att jag aldrig kunnat fortsätta om det vore ett marathon men jag ökade ändå farten med pigga ben och visste att jag nu skulle bli Dm segrare på halvmarathon.  NI ska veta hur mycket jag tvivlat på mig själv och min kapacitet. Jag vet innerst inne att jag är duktig men det blir ibland mycket press.

image

Prisutdelning. Rosa,  What else? 

Idag tog jag ett steg högre upp på trappsteget och får med mig, inte bara en seger utan den bästa känslan man kan ha, som i allfall jag kan ha inför nästa veckas Stockholm marathon.

Det är så många som hejjar på mig efter banan. Killen jag följdes åt med sade att han märkt att jag hade många supporters.  Många kom fram och berättade att de läser min blogg och  inspireras av mig. Jag ljuger om jag säger att det inte betyder mycket för mig. Det var inga goda förutsättningar och många som fick tas pm hand av läkare pga nedkylning. Herrvinnaren krampade i alla muskler. För mig var det värst sista 4 km

Tack. Otroligt tack till alla som följer mig och tror på mig. Det betyder så mycket. All kärlek till er. ❤

När jag närmade mig mål fick jag den stora kransen runt halsen.  

image

Totalt dyngsur blev jag, knappt andfådd, intervjuad och fotad med herrvinnaren.  Jag hade ingen koll på tiden under loppet utan det enda jag haft koll på är Snittfarten.  Sluttiden idag blev 1.24.30. Tidningen och radion gjorde intervju och jag ville bara in i värmen då jag frööööööös så.

image

In i värmen och sedan med fumliga stelfrusna fingrar av med kläder och in i bastun. Där satt jag i en timme och pratade med Therese Ovefalk bla och andra kalla löpare.

image

S

image

Vi ses i Stockholm Therese. . After Run efter målgång och då räknar jag med att skåla med dig och finaste Anna Norén som blev trea på milen.

image

Mamma och pappa och Bengt Ek är värda all cred idag då de peppade mig och som det värmer att ha världens bästa föräldrar som kommer från överkalix för att heja på mig och bror. Tänk att mon storebror som inte tränar regelbundet alltid kom in på under 1.30 idag. Jag är sjukt stolt över honom.

Fika med mor och far, bästa svägerskan och storebror samt Elise efteråt.

Det blev en bättre dag än jag kunnat

image

drömma om och jag tror regn och rusk

image

är mitt väder. Jag har en fantastisk känsla i kroppen och den känns för övrigt bra och fräsch så jag ångrar inte att jag sprang idag.

Jag vann många fina priser, resepresentkort som ska användas till New York marathon,  jag vann spurtpriset,  en solstol,  fina blommor och blev Dm och total segrarinna.

Jag tycker jag är värd ett glas vin.

Blommorna är gigantiska. 
Skål.!!!

På dörren hänger kransen.

Som jag fick om halsen

Nu väntar middag hos bror och Johanna. 

Adios.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s