Mot Stockholm marathon

När jag kollar på startlistan för oss som ska springa det svenska mästerskapet i Marathon på lördag så känner jag mig stolt.  Det är verkligen landets bästa löpare . Vi har namn som Lena Eliasson, Isabella Andersson mfl och det känns utmanande att få springa med alla dessa.  Förra året kom regnet precis innan start men i år verkar det bli rätt fina temperaturer för löpning och allting är ju bättre än det väder vi löpare tampades med i lördags under Stadsmarans 21 km. Dessutom finns en av Sveriges bästa löparikoner i startfältet, nämligen Ing- Marie Nilsson . Jag ser fram emot att få ställa mig där längst fram. Här har ni hela startlistan för SM samt med de som deltar i nordiska mästerskapet.

Efter loppet i lördags har det känts bra i kroppen och igår sprang jag ca 15 km i lätt tempo utan klocka och endast på tiden. Jag sprang på Ormbergets mjuka spår och solen var med mig. Jag njöt av härlig löpning och fick riktigt bromsa mig själv för att inte fortsätta. Hur ofta får man uppleva den känslan två dagar efter ett halvmarathon på 21 km asfalt. För det är klart att det sliter att löpa i tävlingsfart på asfalt. Nu hade jag tur att jag kunde hålla min egen fart eftersom att min seger aldrig var hotad, men hade det blivit en kamp hade jag nog pressat min in dryga minuten före kanske mer och då hade det också slitet mer. Jag känner att jag är i form just nu så allting känns bra inför lördag. Nu ska jag inte köra några ansträngande träningspass utan bara jogga lätt några km fram till onsdag då massage väntar oh sedan vila och promenader med Selma.

På fredag åker jag till Stockholm och har sällskap av pappa som ska åka ner och följa mig . Det känns roligt att pappa ska sitta på läktaren då jag springer i mål och det motiverar också. Jag kommer checka in på ett fint hotel där jag bara ska vara i min egen bubbla, lite spa, lite relax och framförallt att fokusera på det som väntar utan en massa människor och intryck. Jag brukar undvika folksamlingar dagarna före loppet för jag får mest kraft av att vara med mig själv då. Pappa han kommer bo hos sin kusin Yngve.

Om ni vill följa mig på lördag så går starten kl 12.00 . Mitt startnummer är 220 och ni hittar det enligt listan på länken i början av inlägget.

Det har hittils varit en bra löparvår då jag har vunnit 4 lopp av 4. Det började med seger i Visby och Nordic Classic running på tiden 1.23.16. Tvåan Louise sprang förresten Göteborgsvarvet på kanontid i lördags och blev 7a PÅ TIDEN 1.23.40 (reservation för någon sek fel) Men då ser ni att det ändå inte är så många som gör tider på 1.23, 1.24.

wpid-dsc_0212.jpg

Sedan fortsatte det med seger i Porsörundan 10 km och Vårlöpet på hemmaplan. Slutligen då också ett DM guld i halvmarathon i lördags. Jag känner att jag har självförtroende och är mentalt redo nu att ta mig an marathondistansen även om jag har som mål att vara som bäst 2018!

I morgon kommer min krönika i Gratistidningen så att missa inte den om du bor i Norrbotten för den kommer ut på flera orter. Jag önskar er en fin vecka till vi ses och hörs igen. Jag kommer nu att fokusera på mig själv och inte skriva på bloggen förrän efter loppet.

Jag hoppas att ni vill vara med mig på Vinden mot kindens löparläger i sommar så jag kan delge er in glädje för löpningen och framkalla inspiration.

Om du inte är anmäld så kika in på rubriken och anmäl dig idag till jonsiponsi@gmail.com

ADIOS!

En reaktion på ”Mot Stockholm marathon

  1. GRATTIS Johanna till en – i mina ögon sett – riktigt fin placering på Stockholm Marathon!!!!!

    Jag ser fram emot att träffa dig och vara med på löparlägret i juli 🙂

    Hoppas att du mår bra!

    KRAM/ Ida

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s