Duktighetsstämpeln!

Jag är så glad för att löpningen finns. Jag är så glad över att Carola finns.   Jag är så glad över mycket.  Jag är glad över min drivkraft och förmåga att alltid kämpa oavsett hur livet ter sig, att jag aldrig ger upp.  Jag är glad över hälsan och att jag nått sådana enorma löparframgångar och att jag vet att min resa bara börjat!  Jag är glad och jag finner styrkan i löpningen.  Men,  Just nu pågår en renovering som kommer innebära en del förändringar i mitt liv. Jag har haft det väldigt jobbigt nu under flera år med stress, varit sjukskriven, MEN DOCK ALDRIG LÄKT HELT, vantrivats i rollen som lärare, varit mobbad under tonåren och förlorat människor jag brytt mig om. Jag har blivit sviken, det har vi alla . Allt vi upplever kan vi dra lärdomar av och vissa är födda med läderhudar där saker bara studsar rakt ut. Inte jag!

  Jag måste ta tag i det. Stress handlar inte alltid om att ha mest saker att göra och det är inte bara utarbetade småbarnsföräldrar som drabbas. Stress kan handla om att man som människa sätter höga krav på sig själv, så höga att man har svårt att leva upp till dem. Det kan handla om hemmet, jobbet, träningen, relationerna och annat . Det kan handla om att lyssna för mycket på andra och att vilja andra så väl att man glömmer bort sig själv. I stressade perioder är det viktigt att ha människor omkring sig som kan ta en som man är när man inte alltid är på topp. För mig började detta för flera år sedan i samband med en stor förändring i livet och symtom som hjärtrusningar och annat har följt med.  Jag har byggt upp rutiner som gör att jag ska få lugn och ro när det blir kaos inom mig, men dessa rutiner är inte heller alltid bra rent långsiktigt.   Det är här man behöver sanna vänner. Människor som får en att glömma bort sin duktighetsstämpel, som kan låta en vara den man är och inte ifrågasätta… Jag är inte alltid stark så som alla tror och jag är inte alltid den som har det  där leendet på sina läppar fylld av energi. Jag vet min roll och jag vet vilka som är värda att lägga energi på. Är det inte så det är i livet att, man inte ska, ödsla negativ energi på de som tär mer än de när… Jag har därför bestämt mig för att ta hjälp av en terapeut för att lära mig hitta min inre styrka igen och få verktyg till hur jag ska tänka när hjärnspöken säger till mig att jag inte duger som  jag är. Jag tror att vi alla behöver ventilera av oss med en utomstående eftersom att den närmsta familjen aldrig kan förstå sådana saker som en utomstående ibland kan..  Jag tror att detta kommer hjälpa mig framåt också i mina relationer med människor, lära mig bemästra den avundsjuka människan som kallas Jante och som ibland kommer in i ett rum samtidigt som jag och andra. Jag vet att det kommer bli riktigt bra och jag känner mig laddad för en sommar med mycket löpning och lopp. Bara en sådan sak som att jag tävlat så mycket i sommar är ett stort steg för mig. Jag har verkligen utvecklats enormt som människa och det har inte varit lätt att ställa sig på startlinjen när självförtroendet varit helt i botten.  Men lika väl som jag nu vet att jag är en duktig löpare behöver jag hitta styrkan i det andra.

Genom att hjälpa andra att utvecklas som löpare kan jag ge tillbaka lite av det som löpningen ger mig. Om du vill komma och lyssna på min föreläsning på Grand Arctic hotel i Överkalix den 10 juli kommer jag att berätta dr vad löpningen betyder och varför den alltid kommer att komma i första hand.

Hoppas vi ses.

ADIOS!

20150702_132816

Carola och jag kjolar på efter dagens 12 km långa (korta löppass)

Låt varje dag bli den bästa och tillåt dig att stanna upp och just reflektera nu i sommar då du kanske har mer ledighet. Kanske är det just det du behöver för att inse att du lever i ett dåligt förhållande med någon eller med dig själv.  Om inte annat kanske du ska anmäla dig till Vinden mot kindens löparläger för att ge dig själv egen kvalitetstid och starta en ny resa med dig själv. Jag hade inte varit den jag är utan löpningen. Löpningen har gett mig en ny dimension på livet och stärkt mig som människa. Det finns mycket kvar att jobba med, som jag inte alltid berättar om här, saker jag valt att inte gå ut med än , men jag kommer dela med mig.

Kika in på Vinden mot kinden och klicka på filmklippet jag lagt upp från traillöpning som väntar på Vinden mot kindens löparläger om mindre än 10 dagar.

 20150701_171854

Okej, en halvnaken kropp, men det är kvavt och solen stekte och jag tycker man ska kunna visa sin kropp om man vill.

20150701_171925

I skogen med vinden mot kinden trivs jag bäst!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s