Helgen som varit..

wpid-2015-07-05-13.41.33.jpg.jpeg

Tänker tillbaka på den gångna helgen och inser hur bra det gör mig att få spendera tid uppe hos mor och far. Ibland har vi våra kontroverser, men oftast förstår vi varandra och jag får möjligheten att koppla av och ägna mig åt mina projekt.  Det stundande löparlägret är fullt och det ska bli fantastiskt kul att få ta emot alla på fredag, med nytt deltagarrekord. Att få vara i Överkalix känns extra roligt och att ha de bästa ledarna med känns tryggt. Jag känner mig starkare som löpare än för ett år sedan och det jag presterat i år har varit bättre. Framförallt är min kropp mer tålig och inte den minsta tillstymmelse till överbelastning (peppar peppar) finns. Jag har några vackra och inspirerande pass bakom mig även om det återigen regnar i skrivande stund. Dagen som varit har bjudit på morgonjogg med finskaspetsen Molly och min egna lata hund, Selma. I går körde jag fartpass 11 km med 4 km tempo gånger 2 , helt spontant på känsla. Det var roligt att ha Molly med sig även om hon sackade efter då vi vände och sprang samma väg tillbaka. Hundar tycker inte om det.

20150702_132816

 

Under helgen som varit har Carola med flickor varit på besök hos mor och far tillsammans med mig. De har bott i stuga och vi åkte till Pajala på lördagen med Bengt Ek.

Carola och jag sprang marknadsjoggen 12 km vilket är en tung bana med många backar upp och ner. Jag har sprungit den tre år varav jag första året blev tvåa på tiden 48 minuter. I fjol vann jag på tiden 46.18 och nu i år blev jag återigen tvåa på 46.04 efter samma vinnare som 2013 .  Jag vet att vinnaren är stark på dessa distanser och jag hade nog tänkt att det inte skulle gå så fort under loppet som det gjorde. Jag hade tränat mycket och vilat lite och kände mig sliten redan från start. När Annika drog ifrån i en nerförsbacke tappade jag så det blev en lucka som förblev och växte sig större då det mentala inte alls var med och jag inte orkade pressa mig so jag borde gjort. Jag har haft en vecka med mycket mängdträning då jag sprungit två pass om dagen men det till trots så presterade jag bättre än i fjol på den kuperade banan, även om jag inte riktigt fick ut min kapacitet då det varit en del oro och inre stress i mitt liv senaste tiden. När det är mycket stress blir det som om jag inte får luft då jag tävlar utan allt fokus går åt till det. Det släpper aldrig och det som känns bra på träning känns så tungt på tävling. Jag är ändå nöjd med loppet och jag persade både på banan på tiden 46.04 (46.18 förra året) och jag persade på milen på 38.08. Carola, den gullsnuttan sprang in på strax under 56 minuter och blev 2a i damer 40 och totalt 8a.

wpid-20150704_121251.jpg

 

så efter prisutdelning blev det givetvis både vin och öl på marknaden till musiken som klingade av Raj Raj band live i öltältet.

 

wpid-20150704_144652.jpg

 

Söndag klämde jag till med långpas 23 km med snittfart på 4.48 och det var nog den bästa känslan jag haft på länge . Det var inga problem att öka och hålla 4.15 de sista 3 km och även mellan så gjorde jag fartökningar. Eftersom att Carola ville hålla runt 5.30 så blev det naturligt för mig att hålla min fart snabbare och sedan vända och möta henne så att när vi var klara hade jag fått ihop någon km mer. Carola var hänförd över den mysiga runda jag tog oss runt på i min skog. Bilderna talar väl för sig själv?

wpid-20150705_124117.jpg

wpid-20150705_111100.jpg

 

Träningen flyter på över förväntan och ärligt så har jag nog inte varit en starkare löpare. Mina lopp jag gjort har visat på förbättringar och framförallt känner jag mig som en starkare marathonlöpare.

wpid-20150703_160942.jpg

 

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s