En solig helg i Kallas och Överkalix marknads fotspår.

Norrbotten har verkligen bjudit på underbart sommarväder de senaste dagarna och på löparspråk, perfekt löparväder.  Inte så att vi är bortskämda på solen direkt. Lagom till starten av sommarens höjdpunkt Överkalix marknaden så visade sig solen och jag hade denna vecka och veckoslut bestämt mig för att helg med ett millopp.  Färden gick mot Charlotte kallas hemtrakter Tärendö där Bifurkationsmilen ägde rum i solsken och midnattsol och 20 plusgrader. Efter att Eken ställde in i sista sekund så fick jag åka med Marcus Lulekamraterna och hans far samt farfar och vi hade mycket trevligt i bilen och passerade vackra Jokkfall och andra fina områden längs Kalixälven.

Ca 18.15 var vi framme i Tärendö och jag värme upp, pratad med några bekanta och kl 19 gick starten. Jag hade bestämt mig för att öppna upp i försiktigare tempo än jag brukar då jag ibland verkar tro att jag heter   Mustafa Muhammed eller så, men det kommer mer och mer och vem har sagt att jag är fullärd nu då det är nu min resa börjat!   Efter 2 km dryga tog jag in på de två damer som startat snabbare och i en kurva gick jag förbi. Stolt över mig själv för att jag hade is i magen och kunde orka hålla farten hela loppet med dryga   3.50 fart .

11760170_10152822837637132_4024769271884108941_n

Före start. Jag och skidesset och tillika klubbkamraten Anton Fridesjö.

Jag närmade mig en grönklädd löpare som det skulle visa sig att jag varit nära förr, nämligen på det anrika Stockholm Marathon där jag kom i mål någon minut före honom. När vi vek in på en sandslinga blev det tungt men jag bet ihop och kunde smyga förbi löparen och sedan passerade jag ytterligare en. Ja herre min skapare vad det är tungt att tävka på distansen 10 000 m. Nå iaf så närmade vvi oss mål och siat slakmotorn tog emot mig och då passerade den grönklädda mig och gick förbi och 2 sek skiljde oss åt.    Det var en underbar målgång och jag hörde hur Tärendö publiken hejade fram mig då jag som första dam kom i mål. Jag satte mig på huk och pustade, trött men glad och klocka visade under 38 minuter vilket var nytt pers för mig. Yes där satt den! Inte för att jag tränat så strukturerat för att komma ner snabbare tider på 10 km då det som marathonlöpare oftast blir etapper av drygt 4.10 fart, vilket jag kan hålla länge.  Dock är det alltid bra att tävla ibland för att man peppas av de andra och ger lite mer. Min tid 37.55.

Efter målgång blev det en god Burgare och pluspoäng till Tärendö som serverade fullkornsbröd till sina Hamburgare. Givetvis också det obligatoriska segerölen =)

11059440_10152822838397132_2150926252632245910_n

Marcus Nilsson, segrare herrklassen elit 10 km , jag och så Fridesjö efter målgång.

11737949_10152821235362132_2400852014724333862_n

Bild från en vacker kväll i torsdags.

I Lördag  var jag med i Överkalix marknadslopp (blålänk reportage från Norrbottens kuriren) och ställde upp på 7.5 km. Jag hade egentligen tänkt avstå tävling för att det fick räcka med en 10 km genomkörare, men jag kände att jag ville gynna Överkalix och bygden och ställa upp tillsammans med de andra i folkfesten. Det blev också deltagarrekord i år.  7,5 km slingan har erbjudits 2 år i rad och i fjol segrade Lovisa Modig på en tid runt 32 minuter.  Även i år skulle det visa sig vara några skidåkare med, bland andra Morjärvs egen Anton Laine som tog ledningen direktt och lyckades vinna på drygt 29 minuter. Själv sprang jag in på 31 minuter och behövde egentligen aldrig ta ut mig rejält mer än i backen såklart för där sög musten kan jag säga.   Banan kantas av en  mkt brant backe som är ca 1 km lång och har en gigantisk stigning vilket sög i benen. Jag tog ledningen från start och höll den hela vägen . När vi kom upp på backen gick jag om två killar och trots att jag tyckte att det gick i snigelfart och typ 6 min per km fart så upplevde de övriga att det såg lätt ut. På nervägen hade jag energi och gjorde Highfive med de löpare som var på väg upp.  Efter att man kom upp till toppen så var det neråt och då lättade det och det och jag kom i mål som segrare även idag.

 

kvartetten-johanna-nilsson-i

Foto Thomas Lövgren Norrbottens kuriren.

 

 

 

 

 

johanna-nilsson-morjarv-sk

Jag på väg mot mål och seger på 7,5 km.

Foto Maria Engström Andersson NSD

wpid-20150712_110418.jpg

Ida Niia som var med på mitt löparläger förra helgen segrade på 10 km distansen. Grymt jobbat Ida! Foto privat

Efter målgång hängde  Carola, mamma, syrran mfl lite på en uteservering och sedan åt vi middag på en lokal restaurang med bror Matti, Micke och Mattis fru samt deras barn Stoffe och Elise.

20150718_135747

Idag Söndag  har regnet letat sig hit och jag ska bara mysa inne och sedan ta mig en löptur på hedarna och stigarna nedanför Lappberget.

Önskar er alla en fin avslutning på helgen. Tack för stöd och hejarrrop och grattis i samband min mina lopp under helgen som varit. Det betyder mycket för mig.

ADIOS!

j

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s