Så här kan vi ta hand om fötterna och fejjan själva. En em på spa och annat.

Foten läker för var dag  och mitt i rehabiliteringen passar jag på att ta hand om mig själv och fixa inför hur jag sa vara rätt rustad inför framtiden. Idag har jag gått 4 km utan smärta och det känns nästan för bra för att vara sant. Jag bor numera på gymmet känns det som men jag vet ju att det är övergående och jag vill ha min pulsträning också.  Funderar faktiskt på införskaffa mig en racercykel att använda så jag kan vara utomhus och insuga frisk luft , fast jag misstänker att löpningen kan komma igång fortare än jag trott och kunnat drömma om.

Igår  träffade jag en ny bekantskap som jag har på känn att jag kommer att träffa igen. Det om något är positivt och väldigt roligt.  Jag har varit singel ett tag nu och det känns inte direkt som om jag hinner med något dejtade, så igår blev det alltså dejtingtime och vet ni, att det var super trevligt =)

Kvällen igår har spenderats på Carolas altan i solen med ett glas vin som blev två och tre.

20150730_210650_resized

Utöver det så är det mycket tid på både Inpuls och Hermelinen på cykeln som gäller. Har även hunnit med ett pass vattenlöpning i veckan. I går körde jag cykelintervaller i 4 min gånger 4 med uppvärmning och nercykling och senare på em gick jag på ett spinningpass och fick ytterligare 40 min cykling. Det är tur att spinningen finns för det är verkligen det bästa träningssättet tycker jag då man inte springer. Jag saknar löpningen och ingenting kan mäta sig med känslan av den med besöket hos Per Erik på Hermelinen igår gav nytt hopp om löpning tidigare . De dagar saknaden är störst tröstar jag mig med hur bra säsong jag haft och att det kommer stärka mig inför två av säsongens mål som jag nu fokuserar på.

20150731_152248

wpid-20150728_180516.jpg

Jag tänker ibland och emellanåt att allting har en mening och att det var ett tecken detta för att jag skulle stanna upp och verkligen fråga mig själv om detta är vad jag vill?

11009962_10152847462077132_8059146614391257132_n

Jag vill inte verka kaxig och jag tror inte heller att det är det jag framstår som , men jag har utvecklats på alla distanser i   år utan att egentligen alls haft en tanke på det. Passionen för löpningen har tagit mig fram trots att jag inte haft det som plan utan tagit alla pass som på känslan. Men det går inte alltid att springa på känslan om man ska bli bättre. hela tiden. Sorry alla ni som tränar ert anlete och er kropp med blodsvett i munnen för att utvecklas.  Jag har inte gjort det och säkert sticker det några av er i ögonen. Jag har heller inte skadat mig utan min kropp har hållit ( förutom nu då stenen slagit till min fot och mjukdelar)  men jag tror på mig själv om än jag också tappat kompassen en aning på så sätt att jag låtit de inre kraven ta över och lockats in i en tävlingsvärld som egentligen är en spottstyver i ett stoooooooooooort hav.   Plötsligt kör man på helg efter helg utan att det ger en något och när en seger plötsligt inte är glädjefyllt så kanske det är läge att stanna upp i nuet bara för en sekund.

Vad vill jag? Vad har jag för mål? Vad vill jag bli bättre på? Hur ska jag bli bättre? När jag coachar andra är det just dessa saker jag tittar mycket på men när det gäller mig själv så är det som om träningarna blir slentrian, vilket givetvis inte håller i längden.

johanna-nilsson-morjarv-sk

Foto Maria Engström Andersson NSD

Bild från min senaste seger, ett opp jag lika gärna hade kunnat avstå men kände mig pressad att vara med på.

Life GOES ON.

Ibland behöver vi alla känna oss lite ompysslade och ge oss själva en present mtt i regnrusket eller mitt i livet, om man säger så. Vi är värda det allra bästa, även om det är lätt att glömma sig själv ibland.  Oavsett hur vår liv ser ut så har vi säkerligen olika saker vi prioriterar när det handlar om vår ekonomi och vår kropp.  En del lägger ner mycket pengar på håret, andra på ansiktet och några på kläderna vi bär på kroppen. För egen del är jag väldigt duktig på ta hand om min kropp men inte fullt lika grym på att ha hand om huden och fötterna, trots att jag vet att jag borde vårda mina fötter med den största omsorg eftersom de är mitt allt och för mig framåt. Fötterna är en av de viktigaste kroppsdelar vi har, men eftersom de inte syns lika mycket som armar, ben och mage , så tränar vi kanske inte fötterna lika mycket med uppbyggande och stärkande styrketräning, eller smörjning för bibehållande av mjukhet och elasticitet.

wpid-20150731_101824.jpg

I Onsdags skulle jag få komma till Skönhetsstudion uppe på Kronan där underbara Anna Rosén har sin lokal. Anna arbetar med ansiktsbehandlingar och fotbehandlingar och vet precis hur vi ska ta hand om våra fötter och vår kropp.  Det går inte att ta miste på Annas entusiasm och kärlek för omvårdnad av dessa kroppsdelar och det riktigt lyser ur hennes blågröna ögon när hon möter mig den här lite småkvalmiga eftermiddagen när regnet hänger i luften.

wpid-20150729_145719.jpg

När jag kommer in i behandlingsrummet möts jag av ett bord fyllt med läckerheter. Uppdukat med jordgubbar, surdegsbröd och frukt . Anna vet precis hur jag behöver piggas upp och jag känner hur jag kommer in i ett harmoniskt tillstånd direkt.

wpid-20150729_131154.jpg

Anna ska nu visa hur jag som löpare ska kunna ta hand om mina fötter och mitt ansikte på bästa sätt och hur ag ska kunna göra det själv utan att det ska vara krångligt.  Som löpare utsätter jag min hud för enorma påfrestningar av väder och vind och inte tänker ju alltid jag på att smörja in ansiktet med bra produkter. På min höjd använder jag en Nivea Creme för 69 kronor från Willy, inget ont om den, men hur bra är den för mig?

Anna börjar med att låta mig sitta i fotbad med varmt vatten men först får jag smörja in fossingarna med Aloe Heat lotion. Denna är helt underbar och har blivit min bästa vän som löpare då den luktar ljuvlig och dessutom är som mumma för musklerna. Efter detta sätta fötterna ner i baljan och får vara där en stund. Det varma vattnet i kombination med aloe  gör att det värmer mer. Sedan får jag torka och smörja in fötterna med Aloe Scrub . Det gäller att skrubba både sulor och mellan tår och slutligen innan jag är klar blandas Aloe MSN som gårr på djupet i mjukdelarna med Aloe Propolis och en fruktpåse knyts om varje fot för att förstärka den lenande effekt.

wpid-20150729_132450.jpg

Efter en lång och god fika är det dags för mig att få veta hur jag som löpare på bästa sätt ska ta hand om mitt ansiktet. Jag har en hy som är både torr och fet på samma gång, så blandhy. Anna masserar och rengör med Rosenseriens ekologiska produkter och börjar med att fukta mitt ansikte med en dusch av rosenvatten. Jag känner verkligen hur svalkan lägger sig om mitt ansikte som suger ut näringen. Anna lägger på en ansiktsmask och låter den verka och efter att de stelnat drar hon bort den med en varm och fuktig handduk och smörjer sedan in mig med cremer anpassade för mig.  Vitamincremen är som en boost för mig och morotsoljan ger huden en varm ton som förstärker solbrännan.

wpid-img_20150729_170839.jpg

Dessutom var det otroligt avkopplande och enkelt och jag kände hur len min hud var efteråt och fick en sådan fin lyster med en naturlig rosighet för att slagg och annat sugs ut.

När Anna var klar kändes verkligen min hud len som en babyrumpa som man brukar säga och jag upplevde den inte glansig utan bara naturligt rosig. Likaså igår efter träningen sprayade ag en dusch med Rosenseriens rosenvatten och det är so en boost för huden Jag ser fram emot att nu kunna ge min hud det bästa och att även ta hand om mina fötter så att jag slipper förhårdnader som egentligen enligt Anna är bra för oss då de skyddar huden. När man som jag jämt går i träningsskor så är det inte konstigt att fossingarna ibland protesterar och vill ha luft. Nu kommer jag att göra detta bad då och då också i förebyggande syfte.

wpid-20150729_131329.jpg

Testa du också!  Produkterna är verkligen grymma och Forevers produkter med Aloe är det bästa jag testat på länge. Jag använder MSN både efter träning men har även gjort det efter min skada för att blåmärkena och svullnaden ska dämpas. Jag fick ju mjukdelsskador och MSN går ner på djupet och får blånaderna att bli mindre på några dagar.

Utskrift

Anmäl dig till min kurs idag. Jag ska lära dig allt du behöver för att bli en bättre löpare. Just nu ingår en kroppsscanning före och efter som mäter fettprocent i kroppen, muskelmassa, vatten och förbränning. Det ingår också en goodiebag med bla produkter från Gococo .

jonsiponsi@gmail.com

ADIOS

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s