Om att nå sina mål. Idag nådde de sina! Läs om hur passionen hittades.

11536041_1015383921828013_7300424494831829560_n

Känslan av måluppfyllelse, känslan av att korsa mållinjen, känslan av vetskapen om att jag har fixat det! Den känslan är otrolig. Jag vet för jag har korsat några sådana under mina år som löpare. Några minns man mest och de sätter sig liksom fast i hjärtat.

Idag nådde två av mina adepter sitt mål mot en otrolig resa som de gjort med löpningen. När jag kom i kontakt med dem i vår i samband med Vinden mot kindens löparläger och anmälan dit så ville de hitta inspiration och få lära sig hur de ska träna varierat för att kunna springa 40 min i ett svep. De lever båda ett hektiskt liv med småbarn och heltidsjobb och det är inte alltid lätt att hitta tid till att träna.  Idag nådde de sina mål och nedan följer mer om det!

20150808_124402

För några år sedan flyttade jag tillbaka till Norrbotten igen efter att ha varit på vift 7 år och det är ett beslut jag aldrig ångrat. Däremot ångrar jag heller inte att jag valde att flytta och faktiskt vidga mina vyer. Hur det än är hade jag nog aldrig börjat med träning som livsstil om det inte vore för Lund, staden jag föll pladask för och tog till mitt hjärta. Jag har många långa år att tacka för att jag är jag och att jag hittade kärleken till träning tack vare många inspirerande människor under min tid på Gerdahallen. Många av er har jag ännu kontakt med.

2005 och 2006 läste jag till styrketräningsinstruktör och spinningledare och under den tiden började jag intressera mig för att träna kondition och låta hjärtat jobba. Under min lärarutbildning i Skåne tränade jag knappt någon löpning utan den började jag med mer och mer . Jag har insett att jag inte fick upp kärleken för löpning förrän jag köpte hund och insåg vilken befrielse det var för oss att träna tillsammans.

När jag flyttade tillbaka hittade jag kärlek för långdistans, sprang första maran 2009 och sedan har det rullat på Inte förrän 2012 började jag tävla mer och mina resultat kom snabbt då jag haft en stigande kurva. 2015 är mitt bästa år. Jag uppdaterar mig ständigt inom träningsbranschen och har en bakgrund som personlig tränare och en utbildning som löpcoach.

Jag skulle inte motivera mig till träning om det inte vore för alla fantastiska människor jag träffar genom de läger och kurser jag haft. Jag vlll verkligen ge tillbaka allting som löpningen gett till mig. Det kan låta som en klyscha men jag har verkligen haft en otrolig resa med löpningen och de mesta löppass jag har är ren och skär njutning. Jag är i ren harmoni trots att jag springer en mara på 2.55 idag.

Under mitt löparläger i Överkalix 2015  kom jag i kontakt med Anna -Karin Åström och Anna- Carin Mangi bosatta i Överkalix. Egentligen har jag kommit i kontakt med Anna K Åström förr då hon masserat mig. Hon driver också en massagefirma och bedriver yoga som träning. I vilket fall så blev helgen i Överkalix under det senaste lägret en lisa för själen och dessa deltagare fick mersmak av löpningen.

40715823-TC0vD

Efter avslutat läger har jag fortsatt att hjälpa dem framåt i sin träning och lagt upp ett träningsschema inför dras utmaning, att ta sig runt Kivijärviloppets 5 km terrängslinga och idag var det dags. Jag vet att tjejerna har varit nervösa men de har jobbat stenhårt för detta oh idag kom det ett sms med orden, jaaaaa, Vi gjorde det, vi sprang hela vägen!!!!!

20150808_124402

Glada och stolta tjejer efter målgång. Ingen lätt bana de tagit sig an heller, nej här snackar vi riktig terrängbana.

De är i mål och de nådde sitt mål. Jag ryser i hela kroppen för det är en fantastisk känsla när man känner att man hittar motorn som driver sig framåt och gör att man vill ha mer, mer , mer. Då är man ett steg närmare löpningens soulmate.

20150808_111452

Före start. Redo och laddade.

Det jag jobbar mycket med i mina kurser och läger är att locka fram drivet hos deltagarna och individerna och få dem att känna att de fixar löpning efter sina villkor oavsett vart de står. Jag jobbar med att lära ut en energisnål löpning med en lagom dos av teknik. Jag anser att tekniken inte heller ska ta för stor plats hos nybörjare. Inte inledningsvis så det blir för mkt att tänka på.

Jag jobbar med att ge min energi och föra över dem genom glädje och ett sätt att träna på som ska göra att man glömmer det jobbiga. Jag jobbar med passionen och min filosofi mot ett långsiktigt tänk.

wpid-fb_img_1436733064906.jpg

Idag har det ploppat upp en del löpgrupper även i Luleå och jag tycker det är super bra att det finns olika att välja mellan eftersom att mitt sätt att coacha kanske inte passar alla.  Kommer man till mig så kan jag garantera att man får en kunnig person som under många år experimenterat med sin egen träning, har erfarenheter att lära ut och en stor ådra passion att föra över. Kommer man till mig kommer man att nå sina mål, för att inom oss är vi alla vinnare.

Tack för mig. och grattis Anna Carin och Anna Karin. Nu kör vi vidare. Vill du anmäla dig till Vinden mot kindens löpkurs i Luleå eller Piteå start 25 respektive 27 augusti så finns det begränsat antal enstaka platser i Luleå kvar. Passa på.  Du kommer inte ångra dig.

Dagens grattis går till Anna Carin och Anna Karin, ni är så fasikens grymma!

ADIOS!

Utskrift

2 reaktioner på ”Om att nå sina mål. Idag nådde de sina! Läs om hur passionen hittades.

  1. TACK!!! Det känns fantastiskt att jag (och vi) redan nåt ett av målen! 😊 Tack för din inspiration Johanna, tack till A-C för pepp och tack till mig själv för att jag lyssnade på vad jag ville och anmälde mig till löparlägret och sedan fortsatte med individuellt träningsschema 😃 Wiihooo, nu fortsätter resan!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s