Vinden mot kindens filosofi och temperaturprovning

I onsdags kom min krönika i Gratistidningen och jag njuter var gång jag får låta tangenterna flöda och mina ord att nå pappret.  En ny krönika.

 

Här kan du ta del av krönikan om du inte fick tidningen som kommer ut i hela Norrbotten en helg varje månad och i Luleå, Kiruna, Boden och Piteå en gång i veckan.

Med vinden mot kinden och blicken fäst mot horisonten,

Där himmel möter hav,

flyter jag fram över den ojämna stigen.

Jag trippar på ett sätt jag inte är van vid och känslan av lätthet är större än förr.

Jag springer koncentrerad utan att känna mig spänd och jag inser att jag njuter trots att pulsen är hög.

Det är en skräckblandad känsla som fyller min kropp och ger mig hopp om framtiden. Saker jag förlorat som aldrig någonsin kommer åter. Människor jag tappat och saknaden efter den individ jag förlorade just i den stund när ljuset återvänt. Hur vi sakta drogs isär mer och mer men hur jag fann styrka i något nytt med tårar rinnande nerför mina kinder.

Känslan av tårar som torkade och stunder av oro som byttes ut mot magi och måluppfyllelse i de steg jag tog då och tar idag med ännu mer passion.

Det vi förlorar kommer aldrig åter men med löpningen i mitt liv kan jag fånga dagen lite mer, stanna tiden lite mer och njuta av livet och världen lite mer. Min värld, för en stund. Mitt liv, för alltid. Mina regler, i allafall om ..

Natten.

Vart för du mig denna gång när mörkret ruvar in oss i det som borde vara ett stilla lugn. Längtan ut där oändligheten sveper över de magiska frostbitna vidderna och min längtan nu är större än någonsin om..

Dagen, när solen går upp och frosten sakta tinar bort. Det orangefärgade klotet som är mitt allt och som får min längtan att bli om än större när det blir..

Gryning.

 Jag samlar mitt sinne.

Letar mitt fokus och plötsligt inser jag att det är..

Kväll

Snörar mina skor.

Så ger jag mig ut.

  Rytmen.

Jag andas den.

Jag lever för den i allt jag gör och bär.

 Vem vore jag utan detta?

 Måsten som mal och säger att jag borde, måste, ska och bör. Måsten som egentligen någon annan bestämt. Vem är väl de att avgöra?

Det är mitt val min tid

min väg mina steg. Just nu är det min värld ty jag har erövrat den!

Ingen annan än jag väljer min tid och just nu ger jag blanka tusan i alla måsten.

Färdig.

Tillfreds.

Redo.

Stillad och påfylld.

 Med blicken fäst mot horisonten, där himmel möter hav, flöt jag fram över den ojämna stigen.

 

/Johanna Nilsson

Som du säkerligen förstår och förstått vid detta laget så är löpningen allt för mig. Just nu ligger mina mål i att hitta känslan och överföra den till dig så att du ska hitta samma kärlek, vilket jag är övertygad om att du kommer. Löpningen är mitt allt i livet och det finns ingenting som kan få mig så lugn, det är ingen skröna utan det är verkligen sant.

Stranden i Florida var skön för mig efter 2014 års Marathon i New York.  Snart är et dags för en ny mara men om det blir New York eller Stockholm det vet ingen just nu!

wpid-wp-1415927559128.jpeg

 

 

 

Det är så här ska ni få höra. Jag är en av de 55000 lyckliga och utvalda som har chansen att springa New York Marathon även i år, men jag har kontinuerligt känt lite tvivel under den hösten som varit och i skrivande stund har jag nästintill fattat ett beslut att avstå och spara denna plats till nästa år. Jag har så många roliga utmaningar inför 2016 och i feb drar säsongen igång med första loppet som kommer äga rum i Spanien på fastlandet och på en mara som ska vara en av de snabbaste i Europa. Min målsättning är hög, det finns inte annat!

I skrivande stund lockar en mara men inte i New York.  Det är kanske inte mitt New York år i år. Nej min säsong slutade där i Lidingö i september, samma dag som den började. Det var då jag slutade 8a och visade både för mig själv och andra att jag verkligen sitter inne med både passion, pannben och löparkärlek då jag löpte i mål som bästa länsdam och t0tal 8a i damklassens 30 km .  Två placeringar före mig hade jag Karin Nilsson som idag bor i Göteborg och sedan många år  tävlar för Ullevi och som från begynnelsen är från Norrbotten.  Ingen norrbottning har på länge placerat sig så långt fram i resultatlistorna.

12118937_1087516541281417_8759016816553859193_n

 

Här kan du läsa om mina meriter i år som innebär personbästa på samtliga distanser från 5 km till 42 km. Jag skryter inte utan jag bara summerar.

Bilden från 2014 års New York Marathon!

ne ark1

Om någon trodde att långdistanslöpning gör en rik så har ni fett fel! Nej här få man välja med omsorg och trots att sporten innehåller både mycket träning, disciplin och enastående meriter för gemene man, men i synnerhet på elitnivå så är det svårt få tiden att gå ihop med träningen.  För att bli bättre måste man träna och det är inte lätt att kombinera heltidsjobb med det. För att utvecklas behöver man stöd och min vädjan går till de som vil stötta mig i min satsning mot att komma till landslaget en dag . Här har ni en ambassadör för både sporten och annat runt omkring

Var med och hjälp mig framåt i löparsatsning. Du får:

  •  En god ambassadör
  • En person med både kunskap oh ett sunt tankesätt runt träning
  • En löparcoach som kan hjälpa dig och företaget framåt i en friskvårdssatsning
  • En person som kan dela med sig av en rea från motionär till elitidrottare inom loppet av några år
  • En person med en vilja av stål.
  • En person som älskar löpning och inte kommer ge sig förrän hon gett allt!
  • En person med över 120 000 bloggläsare och ca 15000 facebookföljare på Vinden mot kinden/vecka.

 

 

Inom en månad äger vinden mot kindens wellnesshelg rum då både nybörjare och mer vana löpare får lära sig allt om löpning som livsstil tillsammans med mig och Anna Norén samt Yoga med Helén Nilsson yogalärare och ägare av Yogaliv Luleå.

johanna_resized

 

Vinden mot kinden tar tempen på ledaren Anna Norén från Piteå.
Anna har ägnat nästan hela livet och träning men det var inte förrän efter 40 som kärleken för marathon föddes. I bagaget finns både veteran sm guld och silver på 5000 och 10000 m samt marathon på 3.05.

 

äR DY12032278_10152993152262132_2416507832019640306_n

Som Annas kompis, kollega eller släkting får du nu exklusiv rabatt om 10 procent av priset  om du anger kod Anna senast den 25 oktober! Koden anges i email till jonsiponsi@gmail.com

 

Idag är en dag utan löpning ingen vanlig dag för Anna. Löpningen hjälper henne framåt och trots ett liv som mor och mormor vill Anna fortsätta utvecklas.
I februari åker hon till Sevilla för att löpa marathon men först kommer hennes entusiasm för löpning , erfarenhet och kunskap peppa dig och lära dig så mycket som möjligt om löpning .
Vinden mot kinden är glad att Anna Nore’n är med.
Dessutom är hon en av mina finaste vänner.
Passa på att anmäla dig till vinterns wellnesscamp

KAN VI, KAN DU!

 

Adios!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s