Den mörkaste tiden är nu.

image

För lite drygt en vecka sedan hände något som påverkade mig mycket  och bidrog till att jag tappade förtroendet för människor jag haft tillit för . I samband med det beslöt jag mig för att pausa min vinden mot kinden sida på Facebook. 

Tyvärr är det så att det aldrig får gå för bra för människor. Det finns och kommer alltid att finnas dem som vill vara lila duktig snygg och glad som dig oavsett vad din talang ligger i. Alla har inte förmågan att säga det till dig och egentligen så vet man redan där att de lider och mår fruktansvärt dåligt.

Jag tänker att de människorna måste ha ett väldigt jobbigt liv. Tänk att leva med den känslan var dag att någon annan är bättre och att må dåligt över det  . Att inte vara nöjd. Att inte ha mod och styrka att be om hjälp och att till slut bli en bitter människa som måste trycka ner andra  och sticka kniven i en. Så falskt så hemskt så fruktansvärt illa att jag mår rent ut sagt ILLA själv att att veta att jag är så godtrogen att jag trott på rättvisa och litade på DIG.

Hellre rakt och ärlig än falsk så man måste gå bakom ryggen på någon annan.

Mitt liv går vidare och det som är allra bäst är att det jag åstadkommit kan ingen ta i från mig. Min Styrka och talang och min förmåga att kunna säga till en annan att fy farao vad du är bra. De sanna vännerna som vet att vägen till ett bra liv och en sund kropp går helt andra vägar än den väg du valt att ta.

Din väg har jag spärrat av. Den är för alltid glömt och förintad.  Du kommer aldrig åt mig. Du har inte segrat.

image

image

Veckans och årets första löptur på snö. Också mitt första pass efter New York marathon med snabba ben. Totalt 9 km i 4.30 fart . Kontrast mot det grå och dystra morgonpasset jag hade innan jobbet.

image

Jag har haft två lugna veckor och låtit både motivation och löp lust återvända.  Jag gav verkligen allt jag kunde  på New york marathon och trots att min nervretning ännu inte är helt läkt så blev det personbästa med 1 min.
Jag vann min åldersklass och nya insikter. Jag vann tro och ännu mer kärlek för långdistanslöpningen. 

Nu fortsätter livet med både skratt och tårar. Tårar för att mitt älskade föräldrahem ska säljas.  Jag har inte ord att förklara hur tungt det känns. Skogarna som jag känner utan och innantill fram och baklänges och sovande och vaken. .Alla minnen jag haft. Det vackra huset som mina föräldrar byggt upp och vårdat så väl. Min trygghet.  För mig finns inte hemma längre för hemma är inte i någon lägenhet  . Hemma är där. Där. Där.
Där hjärtat är.
Jag måste vara stark nu.

image

Inom mig gråter jag.
Jag önskar jag kunde ställa tillbaka klockan och bli liten igen. Jag önskar att jultomten kan höra min bön där från det spetsiga och kompakta Hattaberget där han bor.
För mig finns ingen annan tomte.
För mig finns inget annat hem.

Där har jag gråtit och skrattat.
Älskat och förlorat.
Jag har slitit mitt hår och nästintill upplevt den andra sidan dit du åkte när livet inte ville annat.  Där har jag fyllt dagböcker från min dagbok s första blad. Där har jag utforskat kärlek..

Jag har sett er åldras och det har inte varit lätt. Inom mig önskar jag att jag haft en framtid där uppe så jag kunnat ta över huset och föra det vidare i familjens ägor.
Men vem är väl jag att fixa det ?

Det är dags att sätta punkt. Livet går trots allt vidare.
ADIOS.

image

ADIOS.

4 reaktioner på ”Den mörkaste tiden är nu.

  1. Du verkar vara en fin person, det kan man utläsa av dina ord. Du går din egen väg samtidigt som du är omtänksam. Kram och lycka till med det du företar dig 🙂

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s