2016 har börjat och marathonlöparen är well prepared.

Årets första långpass är gjort och det blev 37 km idag läs lördag . Fantastiskt start på året och glädjande känsla inför kommande tävling i Sevilla om drygt 6 veckor.

image

Har haft ett skönt avslut på året och kunnat öka min träningsdos Tack vare att kroppen svarat så bra på årets löpning.  Jag känner mig stark och faktiskt motiverad.

image

Nyåret firades lugnt för mig och det var så där roligt . Trots att jag inte sov så mkt som jag hoppats kunna göra så fick jag till 16 km i tröskelfart igår med hunden Molly och Selma.  Det är gynnande med en hund som är ivrig då man kör fart. Just igår kändes det väldigt lätt vilket det egentligen gjort de senaste 6 veckorna.

Veckans träning har blivit
2 mil måndag
2 mil tisdag 2 mil onsdag
12 km samt 60 min spinning torsdag
16 km fredag
37 km lördag
16 km Söndag.

image

Trots att jag sprang ensam sedan jag lämnade hundarna vid 17 km idag så var det som om varken kropp eller knopp blev märkbart trött.

Vid 27 km bestämde jag mig för att lägga in en högre växel och jag lade mig runt 4.20 min per km utan problem.  Vid 30 km var det som om det kändes ännu lättare och först då började träningspasset.  Herregud vilket flyt.  Ni skulle varit med.

När jag lämnade hundarna var jag lite omotiverad att ge mig ut på samma runda men jag tog den motsatt håll . Det jag gillade med rundan är att det är backar och att underlaget är varierat.  Sen är det så skönt att träna i skogen där det är tyst och stilla och bara spår från ten och älgar ger lite spänning. 

Totalt blev min runda 37 km i lördags  och det är det längsta pass jag gjort på träning. För tre v sedan var jag ute 36 km och idag var känslan bättre.

Jag ser ändå fram emot att springa med Lulekamraterna nu när vardagen börjar för trots att de flesta av mina pass görs ensam så är det ändå kul med sällskap ibland.

I  lördagseftermiddag har mamma och jag invigt hennes nya fotbad med massage för blodcirkulation. Ikväll ska vi laga hemmagjord pizza och jag har gjort en egen deg med rågmjöl och filmjölk. Topping med tonfisk och skinka och massa grönsaker . Det blev väldigt gott.

image

Dagen idag avslutades med en härlig men kylig löp runda med hundar på hårda skoterspår

image

God fortsättning alla fina bloggläsare.  Glöm inte att lämna en kommentar .

Kram

image

Jag på nyårsafton

image

2016.
Here I Come.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s