Vinden mot kindens magutmaning dag 2.

mageGod morgon. Dag 1 i Vinden mot kindens magutmaning är till överst och det verkar ha gott fint för de flesta som deltar i detta. Jag kan garantera att ni kommer märka en förändring när de två veckorna är slut. Sedan jag själv regelbundet tränar magen har jag blivit en bättre löpare men också fått en bättre hållning. I mona tonårs säckade jag lätt ihop vilket är ett vanligt problem då man växer fort, men också för att man är osäker vilket jag var i tonåren som det flesta kan vara i den åldern =) Hur som helst så märker jag att bålträningen verkligen hjälper även i vardagen och jag kommer på mig själv att ta till den i tanken även i min vardag tex när jag står och går.

 

Har du tänkt på hur mycket du själv kan göra i din vardag? När du sitter på jobbet hur sitter du då? Jag gissa att många av er säckar ihop och tappar er hållning för att det är lätt så det blir av naturen. Många arbetsplatser har idag höj och sänkbara bord vilket jag tycker är det bästa om man har ett jobb som gör att man sitter hela dagarna. Något annat att tänka på är att jag tycker att man bör gå upp och röra sig så ofta man kan. Man hinner ändå göra jobbet som ska göras och om någon blir arg på er så får ni motivera för chefen hur viktigt det är att vi gör detta för att få cirkulation och sträcka ut kroppen!

Vår mage består av olika muskler som kan delas in i övre, nedre, djupa och sneda. Det är de övre som ger oss det beryktade sexpacken som många trånar efter och som jag skrev om i förra inlägget inte är så lätt att få bara med träning. Här spelar nämligen kosten en stor roll också för att få dem att bli framträdande vilket har att göra med hur mycket fett som bäddar in dem.

Hur mycket rutor man också får är genetiskt betingat eftersom att vi är födda med olika sentråk på magen. Däremot kan vi göra mycket för att stärka vår mage och till syvende och sist är det ju för att må bra vi tränar eller hur?

 

 

Det vi tränade igår var en övning som hjälper oss hitta de inre magmusklerna något vi ofta glömmer bort att göra. Detta är extra viktigt hos de som fött barn och de som har ryggproblem. Plankan är en sådan övning som är statisk och tar bra på de inre musklerna.

 

Att ligga ner och verkligen hitta kärnan är A och O om man vill ha en stark mage och även att göra denna stående övning. Hitta de djupare magmusklerna genom att placera händerna på magen från höftbenet och ovanför.

Hitta kärnan och de djupa magmusklerna. Spänn magen och håll samtidigt fingrarna på rätt ställe. Blir magen hård? Grattis då har du funnit dem.

mage

Spänn magen  vad du kan. Tänk att magen är ditt skal som ska skydda dig från att få en boll på den. Känn med fingrarna samtidigt.. Om du känner att magen blir hård under fingrarna  så har du lyckats aktivera och hitta de djupare magmusklerna. Träna på detta innan du gör övningen för dag 2 eller valfri övning.

Den övning jag lade upp i filmen igår på Vinden mot kinden sidan tränar både mage, rygg och överkropp. Den är väldigt bra för att den även ger puls. Här kan man jobba i 20-45 sekunder med vila mellan eller så kan man jobba som i Tabata med 20 sekunder, vila 10 och upprepa detta i totalt 3 minuter. Övningen är relativt tung och kräver mer av en men är grym för att stärka mage och rygg.  Jag brukar göra den i samband med att jag sprungit eller kört spinning eftersom att om jag åker skidor så tycker jag att mina magmuskler och ryggmuskler ändå får jobba så mycket eftersom denna idrott engagerar mage rygg mer . Har du suttit på spinningcykeln så är det extra viktigt att du ser till att komma upp och sträcka ut kroppen. Många tänker kanske inte på det men de går direkt från ett stillasittande arbete till spinningcykeln och sätter sig att trampa. Det är ju super bra för man får träna, men vad händer? Jo vi får sitta ännu mer. Hjärtat får iofs jobba men inte så mycket mer.

Här på bilden nedan har jag kommit upp med händerna i backen för att sedan gå ner med underarmarna i växelvis.

image

 

 

 

 

Vill du veta mer om detta eller ha ett eget individuellt träningsschema så kan du använda dig av min online coaching. Jag hjälper olika människor med olika syften att hitta glädjen och få struktur och kontunuitet med träningen.

Ha en fin dag.

 

 

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s