Vinden mot kindens går vidare mot dag 5.

wpid-DSC_1924.jpgNu har vi hunnit komma till dag fyra på Vinden mot kindens magutmaning och det är så himla kul att få lägga upp övningar och dela med mig av min kunskap. Ni är alla jätteduktiga som är med och deltar. Att köra bålträning 5 min varje dag kräver sin man och kvinna, men ni ska verkligen ta detta till er och veta att det kommer stärka er efteråt när det är över!

 

Att träna kroppen regelbundet ger endorfiner som vi behöver i vårt liv och vår tillvaro. Efter ett träningspass är alla problem som bortblåsta, har ni känt det någongång? Jag gör det det hela tiden. Dessutom känner jag en enormt glädje när jag får jobba med träning och mitt företag OCH ALLA FANTASTISKA MÄNNISKOR! Ni är grymma!

 

 

 

Dag 1. Hitta de djupa inre magmusklerna samt Plankan.

mage

Dag 2. KlätterPlankan. Stärker de djupa inre magmusklerna och även överkroppen samt ger pulshöjning.

 

Dag 3. Kombination Ryggresningar och Crunches. Stärker Ländrygg och övre magmuskler.

 

Dag 4: Vinden mot kindens sidorotation . Stärker de övre magmusklerna framförallt, men även armar .

 

Dag 5. Rumplyftet

De dagar som följer kommer bli lika roliga men jag kommer bjuda på lite flåsiga överraskningar så det vill ni INTE missa! Eller hur?

 

 

Gårdagens film illustrerar en av mina favoritövningar som jag själv ofta kör i anslutning med ett pass. Övningen har jag kallat för Vinden mot kindens sidorotation eller magrotation. Den är väldigt effektiv och tar både på magens övre del och sidomuskler. Dessutom engageras axlar och armar.

Filmerna finns på Vinden mot kinden på Facebook. Jag har inte kunnat ladda upp dem här eftersom den är stor och måste konverteras på något sätt.

wpid-DSC_2396.jpgCrunches.

Tänk på att inte gå högre upp än att den nedre delen av ryggen är kvar i golvet. Händerna nätt bakom nacken för att ge stöd. Dra dig inte upp med nacken utan använd magen till detta. Gå långsamt upp och ner och håll gärna kvar någon sekund innan du går ner hela vägen tills huvudet och övre delen av ryggen vilar mot golvet igen.

15 till 30 repetioner är lagom.

Lycka till och kom ihåg att Rom byggdes inte på en dag. Allting vi gör gör vi för att vi ska vara snälla mot oss själva och det är aldrig någon annans fel än vårt att vi mår som vi gör. Men det är aldrig to late att börja! Med Vinden mot kinden får du den bästa personliga tränaren och hjälpen oavsett om ditt mål är att få starkare mage, bli en bättre löpare eller finna formen inför beach 2016 =)

20160206_101746Kom ihåg att din mage är din mage oavsett hur den ser ut. Vi har alla dagar när vi känner oss onyttiga  , men det väsentliga är att inte låta de negativa tankarna erövra och ta över vår hjärna. Nej det är då det är dags att fokusera på allting vi gör så himla bra och att tänka att i morgon är en ny dag och den ska bli ännu bättre. När vi mår bra inuti så gör vi det också utåt sett och då utstrålar vi energi som människor dras till likt en magnet. Kom ihåg att det bästa livet handlar om balansen mellan träning och kost för när vi rör på oss kan vi äta det vi tycker om och så småningom så kommer vi att lära oss att undvika de saker som inte är bra för vår kropp och som är inflammatoriska och gör oss trötta och sega och med blodsockerfall.

 

Bra kost är A och O och jag tror på att äta mat med mycket färg, om inte annat för att immunförsvaret ska hålla sig stabilt. Jag tror på att varje tallrik ska bestå av något grönt, något rött och något orange eller gult.

mat-vegetarisk-sallad

 

Om du tänker dig ett bröd så vattnas det kanske i munnen på dig men har du tänkt på att vetemjöl inte är bra och att det till och med startar inflammationer i kroppen som på sikt kan leda till följdsjukdomar. Kolhydrater är inte heller bra i för stora mängder utan jag brukar själv fokusera på kvalitetskolhydrater som morötter, baljväxter, fullkornsbröd och en massa herrans broccoli, blomkål, grönkål, svartkål etc. Det går att laga så FANTASTISK god mat så jag inte skulle vilja vara utan. Bör jag tillägga att min spenatblandning med kikärtor och Kvarg bara är ljuvlig. Toppad med Pepparrot.

gröns

Nej nu är det daga för middag.

Vi hörs

/J

 

 

ADIOS!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s