Fartuthålligheten och pannbensträningen. .

Har ingen aning om formen just nu.
Uthållighets mässigt är det bra och till och med mycket bra. Fartmässigt vet jag inte för jag har inte tävlat sedan i februari.  Det måste ändå vara hyfsat eftersom jag klarar på träning att ligga i 4 min per km till 4.11  under totalt 15 km med kortare jogg inslag mellan. Många tror kanske att jag är skadad eller sjuk eftersom jag inte tävlat något denna vår jämfört med föregående då jag deltog i totalt 5 lopp före Stockholm Marathon. Jag tror inte att det är bra att tävla så mycket när man vet vad som väntar med de 4,2 milen som fokus ligger på. Dessutom är det de längre loppen jag gillar bäst. Så jag är inte sjuk eller skadad, så nu vet ni det!

image

Det närmar sig.
SM som seedad löpare.

Har valt att köra egen träning och inte tävla innan nästa helg då jag avverkar en halvmara som träning. Har inte känt mig sugen på tävla utan har behövt hitta glädjen och flowet  igen efter infektion , dåligt hb och annat. Jag har tränat mycket ensam vilket jag fixar bra
Idag 18 km varav 15 km med 4.20 i snitt inkl 2 km uppvärmning   . Nerjogg 3 km .
I går vila och massage  samt grillkväll hos min bror Mikael. Mycket fint ordnat.

image

På bussen på väg till min bror.

Långpasset känns riktigt bra och förra veckan var jag uppe i 14 mil varierad träning men då räknar jag in de två kurser jag har också och de ca 4 km man rör sig på den. Denna vecka lite mindre men slutar nog på ca 11.5 mil.

image

image

Idag ändå stark. Uthållig och kraft i steget ,  ensam är många gånger det

Vissa dagar känner jag mig superstark medan andra dagar känns tyngde och magen ger mer katarr. Jag är så jädra trött på den här magen och vill bara att de ska hitta en orsak till mina bekymmer. Det har ju för FAN pågått i 8 år  och läkarna sölar på  . I perioder mår magen bättre och då jag tex var i Thailand  i januari  hade jag inga problem så någonstans inser jag att det är stressrelaterade bekymmer

Sedan läste jag det Staffan Dahlgren skrivit på sin blogg: 4.30 fart genom tillvaron om att han aldrig lyckats få reda på varför hans hb går ner titt som tätt trots olika undersökningar

Jag är inte ensam och jag vet att det finns många med mig där ute fast alla😐 pratar nog inte om det öppet.

Det som är positivt om jag jämför med ett år sedan är att jag är lättare i steget och orkar trycka ifrån bättre.  Min höft är bättre med och jag tror jag är starkare psykiskt.

Jag vill så gärna hitta en bra känsla när starten går och känna efter 5
10
15
20 km osv att det är kontrollerbart.
Då vet jag att jag fixar det.

Sedan är ju Stockholm maran ingen lätt mara och den sk västerlångbron suger och gör att man tappar fart och energi.

Men. Jag ska fixa mitt mål.

image

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s