Traillöpning med Vinden mot kinden

Traillöpning är så mycket mer än man kan förstå bakom ordet.  Det handlar om att  om att lämna vägarna och asfalten och ge sig in i skogens inre och bli ett med naturen. Att verkligen hitta the soulmate of running.

jag springer

10583858_907244515958749_6776815773706705587_n

Det finns mängder av positiva fördelar och det är både skonsammare och mer allsidigt än att enbart nöta asfalt eller vanliga vägar. Du tränar balans, koordination och får in naturliga intervaller i din träning.

Upplevelsen av att springa i naturen är enorm och genom mina år som löpare har jag fastnat för just detta. I mina kurser hoppas jag kunna dela med mig av hur du kan lära dig att bemästra naturen och klara av de påfrestningar den också kan ge om man inte lägger upp passet rätt. Traillöpning är stärkande för dina fotleder och framförallt så kommer du bort från pressen att endast nöta km och fokusera på hur långt du kommer. I skogen mäter man inte km utan fokuserar på andra aspekter och det är en frihetskänsla att ta del av fåglarnas kvittrande, slippa avgaser och faktiskt kunna känna hur skogen luktar och att i grupp inte behöva känna sig rädd. Du stressar av och med mig i hasorna och bredvid kommer du känna hur du sakta blir starkare och starkare!

Många tror att det inte går att springa fort i skogen men det går och att använda traillöpning som del av sin träning kommer man att hålla sig skadefri och fortsätta utvecklas.  Kursen pågår under 4 tillfällen och du kommer få både grund och verktyg att jobba med samtidigt som du hittar ännu mer motivation tillsammans med erfarna ledare.

 

 

Den 14 och 15 juni startar Vinden mot kindens traillöparkurs . Läs mer under rubriken löpkurser.

 

Välkommen till kursen!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s