Livets andra banlopp blir farten inför maran.

Idag är det lördag. En underbar Lördag. Jag har hållit på dona och fixa här hemma i huset och hunnit med en morgonjogg om 6 km med Selma. Kändes inte som om jag behövt byta om för det, men det är viktigt att bromsa sig nu. En klok person sade till mig, att den som lyckas bäst på Marathon är den som vågar släppa på träningen och våga vila veckorna före. De flesta jag känner har svårt för det. Här får man fråga sig själv om det är för träningen eller för prestationen man tränar inför en utmaning?

20160527_073210Lycka är att bo på landet!

. Idag ska jag delta i mitt lvs andra banlopp nämligen 5000 m här i Luleå . Mitt första sprang jag 2015 och då gjorde jag 18.18 på 5000 m.  I år gör jag garanterat betydligt sämre tid men huvudsaken känslan är bra så.

Detta är nytt för mig och något jag alltid sagt att jag aldrig ska göra ty jag är liksom en skogsmulle jag.    Jag känner mig aningen nervös över vad jag gett mig in på för jag har ju varken tränat eller sprungit mycket på bana men det blir nyttigt för mg också att våga vara med och att se det som sista fartpass inför Stockholm maraton och SM nästa lördag.  Damer och herrar startar tillsammans också. Jag velade in i det sista om jag skulle springa banloppet eller köra mitt egna fartpass. De senaste lopp jag gjort har jag alltid helgen före sprungit ca 10 till 15 km i tröskelfart dvs strax över tävlingsfart för Marathon, men i år väljer jag alltså en annan strategi. I år gör jag inte som jag har gjort tidigare utan jag testar nya saker och det viktigaste är att det är kul med tävlingar igen och att jag vågar och inte undviker med rädsla för att göra sämre än jag brukar. I år har jag ju varit tvungen inse att jag inte haft samma fart och ork men i takt med att den kommer tillbaka gör också så klart tävlingssuget =)

 

I övrigt känns det som om det går lätt nu då jag springer.  Kroppen börjar vara redo för det som väntar och jag känner mig så otroligt mkt piggare så dt kan bara betyda 1 sak, att hb gått upp. =)

11000100_1015971768435895_8487934374718587049_nBilden från i fjol på banloppet. Kallt och blåsigt. I dag varmt och soligt.

Hade en skön vilodag igår och cyklade 14 km till jobbet enbart, Var på middag hos Jens och efter en god middag med lite vin skulle jag och Selma ta bussen hem men blåstes på konfektten då vi precis missat bussen så vi tog benen hem. Det var en så där unikt härlig sommarkväll med mycket folk ute och solen som glittrade på kvällen och de sista km sprang vi hem och det var uppfriskande luft och jag fullkomligt njöt av stunden. Sådana stunder kommer inte varje dag!

20160527_164741

Önskar er en fin dag.

Kram J

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s