Vårruset på bucketlist!

Nu är ytterligare ett lopp avklarat på min Bucket list nämligen vårruset 5 km. Det är väl ingenting för en marathonlöpare kanske ni tänker ? Där har ni fel.. I mål sprutade adrenalinet  och kroppen ville fortsätta men oj vad jobbigt medan jag sprang .. tur jag inte kommer hålla 3.43 fart i snitt på lördag. 
Bilden säger allt .

image

             Foto Nina Lintzén

Men vilken folkfest  . Hade aldrig kunnat tro att det skulle vara ett så välordnat arrangemang  i stan.. helt klart fenomenalt. Wow.

Möttes av hundratals kvinnor och tjejer då jag kom fram till Hälsans hus. Efter anmälde mig i Stil tältet i tävlingsklass med tidtagning  . Mötte upp karin som skulle springa 5 km första gången. Surrade och minglade.
Hett startled i form av  Bettan och två unga duktiga tjejer som redan i 14 respektive 17 års ålder visat hög klass. Kul att det kommer snabba duktiga i länet.

Kikade efter Annelie från P4 men såg inte henne. Värmen var intensiv och solen var med oss. Vilken stämning.

image

       Bilden från innan starten. Sprang i min Kari kjol ikväll.

image

          Karin är laddad och skall möta sina kollegor.

Värmer upp lite kort. Vill inte slita mig från den mysiga gemenskap på plats.  Redan innan 25 min före start ställer sig folk på plats.  Musiken spelar och människor ler. Det känns nästan som på de riktiga loppen jag brukar vara på. Det börjar födas ett pirr.  ..loppet ikväll får visa vägen inför loppet på lördag.

Starten går. Jag hamnar 4a direkt.  Elisabeth och Hanna samt Evelina springer ifrån med en lucka.  Jag håller i men har inte deras fart. Herregud det går riktigt fort nu  . 3.35 visar klockan.  Första backarna kommer och inte har de valt någon snabb bana men lukeå visar sig från sin absolut vackraste sida.

Mycket folk som hejar och säger mitt namn.  Det värmer. Jag håller min led ing loppet ut. Plötsligt kommer mål och som vanligt hinner jag inte ens försöka lägga in någon växel för att öka utan det bara dyker upp. Jag springer in med tiden 18.21 vilket är en fantastisk  tid för mig  . Jag är så sjukt nöjd.
I lördags 18.35 på bana och  nu 18.21 på denna mer kuperade slinga.

image

       Nöjd och glad.

Efteråt joggar jag ner. Sedan händer det. Hon kommer mot målet. Min adept Annelie.  Vi har kämpat i 6 veckor och ni har kunnat följa henne i radion. Hon gör det på 26 minuter och det är så underbart  att det kommer en tår.
Stort grattis Annelie Lindbäck från P4 Norrbotten till detta.

image

   Annelie och jag.

image

image

Det är ni. Ni som jag tränar som ger mig motivation att utvecklas. Tillsammans gör vi livet bättre  och löpningen roligare.

image

       Nya vänner från Pite runners.

Tack Luleå för denna gång.  Nu börjar allvaret.  Mot Stockholm marathon.

Adios.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s