När knoppen mår bra mår kroppen bra.

Just nu går det min väg och jag kan inte säga annat.  Kroppen mår bra och den har visat för mig att den utvecklats och svarat på träningen som varit de senaste 1.5 månaden. Veckan i Turkiet gjorde gott för själen och jag har haft bra pass även denna vecka i underbara Norrbotten i midnattssol och i arla morgonstund.  Jag har inga känningar någonstans och denna vecka som varit har jag fokuserat på distans och backträning. Jag känner mig motiverad och starkare än på länge.

Även om jag älskar känslan av att träna och skulle kunna leva på den enbart,  så är det ändå att bli bättre som triggar mig till att träna. Just detta gör att jag försöker att ha en tanke med träningen och att känna att kroppen svarar.  Jag har aldrig något träningsschema som jag följer utan bestämmer var dag vad jag ska göra för pass.  Jag gläds över de ögonblick jag märker min egen förbättring.. Det är en härlig känsla när man märker att man utvecklas och det krävs många puzzelbitar och många faktorer som skall komma överens. Om det bara vore att träna så kunde ju vem som helst bli världsmästare.

Jag tror det är enormt viktigt att ha någon puzzelbit som väger lite tyngre för att motivera sig till att ge sig ut på alla pass man har och att också få in variationen i passen för att man vet att man behöver alla bitar som även styrketräning .  Alla träningspass är inte roliga men det är fantastiskt när man känner hur kroppen har blivit snabbare och starkare. Vilan är också viktig.
image

Löppass igår på fina stigar och hedar med rejäla stigningar!

Niliterrängen ledde ju som ni vet till seger med god marginal och dryga 22 min till tvåan och jag behövde inte ta ut mig helt heller utan fixade mitt banrekord från i fjol med 3 minuter på tiden 2.10.02.  Efteråt inga märkbara trötta muskler heller Efter loppet har jag löpt på för det har känts så bra.  Det var länge sedan jag kommit upp i mängd på över 12 mil men det har jag gjort denna vecka . Jag har dessutom fått in 1 backpass i torsdag med Jens och Johan och det var ett tufft pass med backe på totalt 5 km och totalt 15 min inkl uppvärmning och nerjogg samt efterföljande löparstyrka.
image

Jag pausar efter vårt backpass. Tack Johan och Jens för sällskapet.

 

I fredags körde vi vårt långpass med 29 härliga km för min del. och både igår och idag har jag sprungit på en av världens och Europas finaste hedar och stigar nämligen bakom Lappberget på Halljärvshedarna. Idag fick jag ihop 21 km och igår 16 km och dryga 130 höjdmeter. Idag stannade jag och körde i en lååång och seg backe tre vändor och njöt hela tiden av de fina underbara stigar och den fantastiska sommarvärmen vi haft och hur min kropp mår så bra just nu!

image

 

Jag ser med glädje fram emot årets stora och långa ultravasa om dryga 1,5 månad, men först väntar sommarens löparweekend i Björkliden nu på torsdag då jag åker upp och ska ta hand om de anmälda löparna och få njuta av bra träning, fina vyer och underbar natur. Det finns fåtal platser kvar och möjlighet för samåkning från kusten och Luleå till Björkliden då flera deltagare hälsar att de har platser i sina bilar så kom och hitta löparen i dig tillsammans med vinden mot kinden..
image image

 

malin å jag

 

Midsommar var lika fantastisk som jag hoppats på och för första gången på länge kunde jag slappna av och ha skitkul ute tillsammans med syrran och Carola på Överkalix midsummer cruising festival . På dagen kikade vi på själva cruisingen och Jörgen samt syrran åkte runt i tåget bestående av en massa amerikanare och coola bilar och en och annan kändis fanns på plats. image

image

Gissa vem som är kändisen ?☺

Första gången jag deltog på liknande arrangemang men jag tycker det är fantastiskt för Överkalix och bygden att de ordnar något sådant  så att självklart vill man stödja om man kan.  Kändisen var profilen och entreprenören Leif Ivan Karlsson .

image

Mamma och jag kikar på crusing och har mysigt ihop!

image

Läs mer om arrangemanget här: och här:
image

Selma och Sally badar. Vädret har varit kanon.

image

Tre trallande jäntor på väg in till öltältet på midsommar.

I Överkalix lever den gamla raggarkulturen kvar men det finns mer att hämta här. Vacker natur, så vacker att man lätt kan bli lyrisk och bara njuta av fantastisk löparglädje, i alla fall om man springer med Vinden mot kinden.

 

Hoppas ni också haft en fin midsommar!

ADIOS

 

 

 

 

 

 

 

 

En reaktion på ”När knoppen mår bra mår kroppen bra.

  1. En runda på Halljärvhedarna är en lisa för själen. Så skönt efter en tuff dag på jobbet, att få rensa hjärnan där. Känner mig alltid starkare och mer avslappnad efter en löprunda där.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s