Långt är alltid långt. Love it.

Sommaren levererar och det känns behagligt och skönt just nu. Jag njuter av några fria dagar och med fria menar jag utan tider att passa. Nu när värmen är så påtaglig gör jag bort mina (oftast) 2 träningspass tidigt om morgonen och senare på eftermiddagen innan middag och bubbel. Skönt känns lugnet sedan.

Selma badar för att få svalka.  Nästan så jag var sugen själv på hoppa i.
Det senare  och mest svala passet får selma följa med på och i skrivande stund har vi nyss sprungit 9 lätta distans km på min favoritplats i Luleå. En torsdageftermiddag med fin känsla trots 12 km backträning i morse.

 Jag skulle kunna springa forever på min favoritplats . Jag blir liksom ett med mig själv och naturen. När jag drar på för fort för att kroppen vill ,  så sänker jag farten ett snäpp för att hålla distans och lugn   och känner mig som den starkaste ultralöparen.  Kanske är det där min framtid finns?. Ultralöpning! Distanser längre än marathon. Längre än 4.2 mil.
Jag är uthållig som få och hyfsat snabb också . Kanske är det lopp längre än marathon jag är ämnad för ? Hur som är det det jag gillar just nu att träna inför . Det långa. Det lite farliga men naggande goda. Jag varierar träningen oftast på olika underlag  grus och stig och kör i snitt  ca 2 mil om dagen. Just nu. Detta är nytt men jag gillar det mycket och idag på massagen sade massören att mina baksidor ( mina hamstrings och lårets baksida) är så fina att dem är en fröjd att massera. I veckan har jag testat springa med mina Salming och de känns bra på foten. Kanske dags att släppa betongklumparna fria ?!

. Igår picknickade vi vid Svartöstadens strand och det var en ljuvlig kväll med 21 grader ute kl 21.00. Varför söka sig till stan med sorl och myller av folk när man kan mysa på stranden? Titta på segelbåtar och låta hunden vara med. Det är lycka för mig .

När jag inte springer så äter jag och försöker hitta frid och harmoni. Ingen stress eftersom jag fått diagnosen Ibs  ( orolig mage )som innebär att min mage reagerar vid stress och fel mat.  Väldigt vanlig åkomma. 
När jag tränar mycket är jag noga med kosten och äter alltid näringsrikt med proteiner .

Kolhydrater  och fett samt grönsaker. I gross och parti.

På brödbutiken i Luleå ( Bensby surdegsbageri )  hittar jag det godaste  brödet  och det är en exemplarisk energikälla för mig.  Brödet kan ätas med eller utan pålägg och är bakat på ekologiskt mjöl.  Jag öser på extrasaltat Bregott.  Min favorit är Trekorn för den har en smak av kummin. Det bästa är att brödet på brödbutiken  till skillnad mot många sk surdegsbröd som säljs i butik och är mjukt som bomull och inte mättar länge , verkligen mättar och det märks då man cyklar hem med det på styret. ☺

Tungt och kompakt. 
Något annat som hjälper mig att hålla min hud len och solbrun är Rosenserien som är ekologiska produkter som är bra för mig som TRÄNAR SVETTAS OCH DUSCHAR mycket. Tack vare dessa mår huden bra .

 Adios 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s