En gång…

Det var en gång en flicka som älskade att bara vara i en värld full av överraskningar. I ett hav fyllt av oändliga möjligheter flöt hon fram i en liten eka. Trots att vinden och vågorna slet och vred och vände i den lilla båten kände hon sig aldrig rädd och aldrig fruktande. Trots att fienderna lurade under och runtomkring henne så hade hon alltid läget under kontroll och kunde leva med det kaos som följde med ovisshetens faktum. Hon litade helt och fullt på sig själv och de människor hon hade runt omkring sig. Hon litade på livet!
-Att leva är fantastiskt. Att känna tillit är underbart!

 

Det var en gång en flicka som förlorade det som hon höll av kanske mest i hela den vida världen , inte endast 1 gång utan flera gånger. En flicka  som snabbt insåg att det som gör en människa allra allra lyckligast är att ha lagom med  pengar, ett jobb som är stimulerande och inte ifrågasättande och närheten till människor som alltid finns där även i motgångar. Hon fumlade i mörker och någonstans på vägen så glömde hon att blåsa ut de ljus som hon tände på sin resa mot att återigen hitta det riktiga ljusskenet. Det som lyser upp en hel tillvaro och strålar in och ut ur de ögon som numera utstrålar ledsamhet fulla av skuld och tvivel och krav, men som i rätt sällskap blir till stora tefat fyllda av glimmrande solar.

 

 De eldar som började brinna är och förblir svåra att släcka och de kommer att brinna till den dagen då horisontens sken är tillräckligt starkt för att visa henne in på den rätta vägen. Den vägen som kan ge henne tillbaka det hon en gång älskade, åtrådde och satsade allt på. Nämligen kärleken till det hon älskar och inte föraktar. Harmonin i det som kan få hennes bruna ögon att stråla och det som kan få hennes skratt att bubbla.

 

 Det var en gång en flicka som trodde att hon hade allt och att pengar och jobb kunde råda bot på kvalen. Hon satsade allt och höll på att förlora sig själv i kampen mot att bevisa, för ingen annan än sig själv att hon kunde, medan det i själva verket bara var en jakt och ett sätt att fly. Flykten kommer   att pågå till den dagen då den lilla flickan kan se sig själv i ögonen och fråga sig själv:” Vad är det värsta som kan hända?”

 

Det värsta som kan hända är att världen till slut kommer att sluta upp i att bestå av överraskningar för evig tid och om den gör det,
– ja vad är det då för värld att leva ?.
Allting är inte perfekt och så länge den lilla flickan kan förstå det så kan hon också leva med att det hon gör och åstadkommer är värdefullt även om det inte är perfekt, eller kanske aldrig någonsin kommer bli det. Det värsta som kan hända är att den lilla flickan fortsätter att skuldbelägga sig själv och att tro på det som människor säger i ett svagt ögonblick av vånda som ingen annan än de själva känner.

 

 

En värld, en flicka, ett par ögon ..

20160525_200733

De glittrar.

 

Varje kväll innan du sluter dina ögon, lägger ner huvudet på kudden och tar ett djupt andetag bör du ställa dig frågan tyst för dig själv: Har jag gjort mig själv nöjd idag? Att vara nöjd handlar om att acceptera sig själv, för den man är och att kunna inse sina fel och brister med en vision om att det som är bra det kan bara bli bättre och det som är mindre bra det kan inte bli värre. I skolans värld har alla elever en individuell utveckling som låter dem gå framåt i livet rent kunskapsmässigt och socialt efter sin egen förmåga. Precis så är det också i livet. Att utvecklas som människa handlar om att inse sina begränsningar och att glädjas åt sina framgångar oavsett vad just ordet framgång betyder för dig personligen. Men att vara nöjd handlar inte endast om att glädja sig själv med tron och vetskapen om att jag verkligen gjort det allra bästa av dagen. Det handlar också om att ta till vara på tiden , att vara sann och ärlig, både mot sig själv och sin omgivning, och att inbringa glädje i någon annans liv antingen genom ett skratt, ett leende eller en rolig kommentar med glimten i ögat . Sedan är det viktigt att också låta känslan bestå en stund för att verkligen förankra sig i att budskapet gått fram och nått människan ifråga på det sett man ville. Jag älskar känslan av att kunna skoja och dela med mig av min ibland lite småironiska humor och att veta att mottagaren förstår mig och vet att det ligger skoj bakom. Jag gillar människor som är rappa i käften precis som jag själv utan att för den skull vara elaka. Jag gillar tänkande individer som kan stanna upp mitt i en tanke för att analysera budskapet ytterligare en aning utan att släppa i väg det, inte filosofiska i den bemärkelsen att de funderar över meningen med livet och tror att varje beteende har en djupare orsak eller att varje sak är en symbol för något .. Jag gillar frasen: Jag tänker, alltså finns jag och jag föredrar att reflektera över saker som sker .’ Kanske har detta reflekterade att göra med att jag ständigt under alla mina år som studerande blivit påmind om, att det enda sättet att faktiskt utvecklas både som person i privatlivet och i arbetslivet är just att gå till sig själv och det man gjort och reflektera.

Bra eller dåligt, sorg eller glädje. Det går alltid att ta ett steg tillbaka för att hitta takten igen, eller att ta ett steg framåt och känna vinden i ryggen istället för att känna den riva och slita mot kinden.

wp-image-2131787556jpg.jpeg

Alla har vi dagar då vi känner osäkerheten slita och dra oss sönder och samman. Osäkerhet över någonting mindre bra, som inte nödvändigtvis behöver ha ett namn. En känsla av osäkerhet, av tvivel och av att inte räcka till. Jag har också lärt mig hur viktigt det är att stötta en människa som känner just osäkerhet och att våga fråga hur det är. Vill vi ha en människa eller vill vi ha en vän? Vill vi vara en vän eller vill vi vara en robot?

Tack alla som gör mitt liv värt att leva. Alla som tror på mig. Tack till dig som kom in i mitt liv när jag behövde dig som mest!

IMG_20160723_184858[1]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s