Fuck cancer och fuck allt jädra elände i världen!

Det finns ett talesätt som säger att man gör allt för sina barn och jag kan förstå det. Jag har inga barn men jag har en hund, en helt fantastisk INDIVID som varit en stor, väldigt stor del av mitt liv i 10 år.  Selma är klok, vis och läser av mig likt ingen annan. När jag är ledsen kryper hon upp i soffan, lägger sin nos på min arm och kryper innanför mitt skinn.  Hon når rätt in i mitt inre och det kommer jag alltid älska henne för.  Hon är otroligt matfixerad och göt allt för mat, men hon göt också allt för mig. Den villkorslösa kärleken  är fantastisk.

Kärleken för en hund kan vara otroligt stark. Jag har haft otur och tur genom livet med djur. Vid 6 års ålder blev Mirja, vår Finska spets påkörd rätt framför mina ögon, ett trauma som påverkat mig mycket .åde som barn och vuxen ålder,

Vid 24 års ålder blev Lilly, min första riktiga hund påkörd på samma plats och nästan samma brutala sätt och trauma nummer 2 var ett faktum. Nä Selma kom in i mitt liv bestämde jag mig för att aldrig någonsin ta några risker som kunde innebära att jag förlorar igen. Att förlora ett djur är e stor sorg och det tar lång lång tid att läka.

-Tiden måste läka alla sår men det är inte dags för oss att skiljas ännu Selma.

 

-Det är flera juvertumörer bredvid varandra, säger hon till mig, med ett vemodigt ansiktsuttryck och jag tror att hon kan se och känna min frustration, som egentligen inte är riktad mot henne utan mot livet i allmänhet.

 -Hur kan det vara möjligt säger jag? Jag orkar inte mer, inte igen. Nu får det vara nog. Det är inte förrän nu jag förstår att det kommer att bli en ny procedur återigen. Det som sagts precis försvinner inte och det som är växande på hunden, kommer inte heller att pysa iväg. Men det är upp till mig. Hur mycket tror du jag älskar min hund? Naturligtvis gör jag allt för henne oavsett om det innebär en ny operation. Det är det som rekommenderas av veterinären på Evidensia i Öjebyn.

Selma har alltid varit en hund med stor rörelseiver. Hon har varit med mig joggandes sedan 1 års ålder men vid 6 år drabbades hon oftare av hormonella besvär som gav symtom i form av skendräktighet efter varje löpperiod. I samband med dessa började hon utveckla juverknölar som är en form av tumör, eller som är en tumör. Rekommendationen är att ta bort dessa knölar vilket vi gjort vid tre tillfällen tidigare under hennes liv, varav den senaste år 2013. Då trodde jag verkligen att det var sista ingreppet, men det skulle visa sig att det inte blev och är så.

 

Det som är jobbigt här när beslutet ska fattas,  är att hunden inte märker av detta utan hon är ju som hon alltid varit.  Därför blir det alltid för mig som hundägare mycket oro, tvivel, oro, gör jag rätt? Gör jag fel?  Hunden är utåt sett, förutom den utstående knölen frisk, men vad sker och försigår inuti?

Det som kan bli är att knölen är elakartad och sprider sig till lungor eller lymfor och då kan de dö snabbt. För att inte riskera detta så opererar man bort knölen. Ibland räcker det med att ta bort endast knölen, medan det i vissa fall krävs att man tar bort alla juverdelar på samma sida för att inte riskera spridning .

 

Liksom alla operationer är det risker och Selma kommer att behöva sövas. Hon kommer sedan att ha ont och gå på smärtstillande och behöver lugn i flera veckor till såret läkt. Hon kommer också behöva tratt för att inte slicka i såret.

 

Selma

selmahjäta10

Det finns stunder när jag är less promenaderna, att ha bråttom hem, hundhåren, sanden på golvet, den dagliga dammsugningen och hennes rädsla för dammugarslangen som får henne att irra omkring där inne som en yr höna.

-Att hon aldrig lär sig!

Men det finns stunder då jag inser hur värt det är att ha fått ha turen att ha en sådan klok hund som Selma. Hon kom in i mitt liv när jag behövde henne som mest. Hon gav mig kärlek, långa promenader, som till slut bytts ut i löprundor, skidturer, bus i snön och mys i soffan. Selma har varit en väldigt frisk hund, ung i sinnet och många tror än idag att hon är en valp på grund av sin fysik och näpna utseende. Hon är en vacker hund på många sätt. På in och utsida.

 

Vi har klarar så många motgångar förr och de har gjort våra band starkare och flätat dem samman. Livet vore inte detsama utan mitt hjärta det vet jag, men jag vet också att hon inte finns hos mig för evigt. Men hon ska inte dö i morgon och inte om  år heller.  Vi ska fixa denna motgång för Selma jag gör allt för dig.

Försöker vara stark just nu men min bästa vän och mitt allt på denna jord vet inte att de tårar som faller då och då faller för henne. Hon springer vid min sida med svansen på skaft och energi som få.
Vi ska klara detta tillsammans Selma.
Jag gör allt för dig.
‪#‎fuckcancer‬

I morgon kl 8.20 opereras Selma. Hon behöver allt stöd hon kan få.

selmahjärta6

/Johanna

 

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s