Återhämtning  och endorfiner 

Några dagar sedan sommarens och årets längsta och härligaste lopp har gått och jag mår fantastisk  bra.  Första nätterna sov jag lite oroligt och nu längtar jag bara efter min underbara Selma som är hos bästa Bengt Ek ännu. Hon kommer på torsdag så dagarna fram till dess kommer inte att bjuda på mer än jobb sömn och träning.  Det nya jobbet jag börjar i morgon kommer passa mitt liv bra som det verkar och det känns jättekul att ha gått tre introduktion dagar nu.  
Att ge kroppen återhämtning  efter långa lopp är viktigt. Det är ju självklart väldigt tufft att vara igång under så lång sträcka.  Tex kan man jämföra det med att jag springer nästan lika fort som de som springer stafetten i Vasaloppspåret men jag gör det ensam utan att byta . Att kunna göra det kräver mycket fysik men ockdå pannbenet något jag fått just på grund av löpningen . Löpning är inte bara bra för att du får bra kondition. NEJ DU FÅR OCKSÅ STARKT PSYKE..


Har joggat två lätta pass totalt och benen har inga känningar längre . Det jag framförallt tar med mig från detta lopp är min förmåga att orka hålla hög fart under lång tid och ändå ha kapacitet att öka på slutet och inte ha ont efteråt. Idag testade jag de nya 2XU tightsen som kom igår och de satt åt bra över stjärt och höft och kändes mycket sköna på de 14 lugna km morgonen bjöd på.Tack 2xu för dem och resten av kläderna. Kommer väl till pass nu i samband med uppladdning  inför nästa lopp.
De sista 3 km på ultravasan  45  kände jag lite grann i min tencor fascia på högra sidan men efter massagen släppte detta. Ska boka tid hos Anna nu i veckan också för besiktning.   Jag är så otroligt stolt över min kropp som har en förmåga att återhämta sig bra och kan leverera så här. Är ännu glad och går omkring och ler men också motiverad inför Lidingöloppet som blir höstens sista terränglöpning.  30 km känns numera som en liten baggis. Haha.

Det är också det som är så fantastiskt  att alla kan springa.  Löpning är inte bara för de snabba och synligt atletiska som de vi ser på tv och bland eliten. En löpare kan se ut hur som helst.  Löpning handlar om att hitta sitt inre och sin själsfrände.  

När det gäller det mentala så är det detta jag kommer jobba mest med inför framtida ultralopp för självklart blir det fler .


Ett av mina pris från Ultravasan  45. Söt va?

Vill du veta mer om löpning och ta del av min filosofi och vision så ska du anmäla dig till Vinden mot kinden löpgrupp som startar den 30 augusti.  Under 5 tisdagar får du träna flås och teknik och bli peppad av mig och min hjälpledare Johan.

Hoppas vi ses.

Kram Johanna 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s