Formbesked på jobbigaste milspåret

Idag deltog jag i Länsloppet ett lopp arrangerat av Korpen Luleå i samarbete med Länsförsäkringar. 

  Spontant kul och bra fartpass blev det för mig och först över mållinjen.  

 Har inte vetat hur återhämtningen  efter ultran skulle bli och om jag skulle kunna springa fart så snabbt men efter att redan i tisdags varit igång med träningen så kände jag att jag ville springa lite fortare i helgen . Istället för att själv köra fart så tänkte jag att varför inte vara med på ett lopp.?

Hmmmm.  3 lopp på samma dag. 

Tävlingskalendern  visade 22 km i fjället på Dundret  och 5 7 km i sjulsmark på Tjejjoggen .  Det första för långt och det andra för mycket tid att offra med körning och efter tid  på plats . Därför valde jag att springa länsloppet och 10 km på Ormberget.

Syfte: fartpass inför kommande lopp.

Efter målgång.

Det blev att korsa mållinjen först av damerna med 3 minuters försprång .


Det som jag gillade mest var att loppet var motionslopp och hade flera sträckor,   och att överskottet går till barncancer -fonden.  Här kände jag att jag kunde göra en välgörande sak  för att cancer är en av de värsta sjukdomar jag vet. Ryser av blotta tanken..

Laddade med bröd och kakor från Brödbutiken igår . Energin på topp.

Brödet ger bra energi med surdeg och aprikoser , nötter och fikon. Mums. 
Jag hade inga andra mål än att få till en mil i enighet med vad jag vet kommer vänta mig på Lidingöloppet  om 4 veckor. Det visade sig att det skulle gå bättre än så.  Jag tog täten direkt och hade under de första km ryggtavlan  på Kenneth framför mig. Underlaget var blött och regnet öste ner och stigen var fylld av stora vattenmassorna.  Det var en av de jobbigaste förutsättningar  jag upplevt. 

Milspåret på ormberget är en tuff mil med många långa backar och rejäl stigning . Efter 5 km hade jag dryga 19 på klockan och jag gick i mål på 40,  en tid jag är riktigt nöjd med med tanke på min ultra som jag också har i benen..
sist jag gjorde denna sträcka på tid var för 2 år sedan och då sprang jag lite långsammare trots att formen var god även då.  Samma år sprang jag New York marathon  på 2.59.☺

Hur som helst var inte tiden avgörande även om den kan ge en hint om hur formen är.i dessa lopp är inte tiden viktig som den kan vara tex på 10000 m bana. 

  Jag kände mig stark direkt det planade ut men sista backen mot mål var det syra i benen. Yeah right. 

Kul att jogga ner med Kenneth och Markus 2.4 kl och sedan likalångt igen med Selma.  

Kenneth slutade 2a .grattis. 

Nu har jag fått värmen åter efter att i 7 grader och hällregn med snålblåst ha blivit rejält nerkyld.  

Känner mig enormt glad och nöjd och framförallt ett kliv fram att det är kul att tävla igen på hemmaplan. 
Nu blickar vi vidare mot en eventuell start även nästa helg.  Har ju lovat arrangören på hemmaloppet Granlunken att delta flera år men det har krockat med annat. Kanske dags att göra Henry Granlunken Granlund glad i år och hur det än är så kommer det ge bra träning inför kommande och sista mål för säsongen. 

Adios.
  

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s