Löpning med en leende Johanna som springer lätt! Marrakech och Afrika.

Denna resa kom verkligen lägligt. På många sätt. Mycket för att jag givetvis längtat efter sol igen men också för att min kropp är stark och svarar igen. Det var kul att träffa Lina och vi sover bra och mycket här.

Veckan före resan kände jag mig stressad för det var mycket som skulle fixas med Selma och packning och jobb nästan var dag innan avresa.  Som vanligt tungt lämna Selma men efter att ha kommit upp i luften kom jag ner i varv.

 

Efter en 5 h lång flygresa och strö timmar på Arlanda kom jag fram till Marrakech  en mytomspunnen stad.  Mitt första intryck var att det var kallt. Riktigt kallt men efter någon dag av blandat väder med allt från Täckjacka till sporttop verkade det stabiliseras och idag är det 4e dagen och det känns toppen dvs IDAG.

Nätterna är kyliga men om dagarna är det skönt. Som en försommardag hemma i Norr.

20170124_113049

Känslan jag har av löpningen nu kantas av ett helt nytt sätt att tänka. Jag flyger fram i farter jag aldrig kunnat träna i innan  och jag gör det med en god känsla. Det har hänt saker och jag har glädje igen. Det är svårt att förklara men jag vet när det vände. Det var en lördag för 3 veckor sedan och sen dess har jag varit den jag brukar vara med löpningen.

Dagens intervaller kändes så bubblande att jag bara sitter här nu i solstolen med ett leende. Lycka är när kroppen är där den ska vara och när jag kan köra hårt utan att slita. 3.30 fart har jag aldrig provat köra på intervaller. Till saken hör att jag inte ens tränat intervaller.  Det har inneburit press för mig men nu älskar jag det. Farligt , nej inte om jag vågar vila och följa min plan.

Det gör jag för ikväll avstod jag kvällsjogg för att behålla den lätta känslan och inte slita på kroppen.  Svårigheten ligger i att ha balans och iom  att vi är på ett läger erbjuds ju 2 pass om dagen .

 

Första dagen här var i Söndags och då sprang Lina och jag tillsammans  med Mikael Grip ett långpass om 26 km och det var fin utsikt med Atlasbergen i riktning.

20170122_122104

Första passet. 26 km. Lite blekare än nu 😆

 

20170122_125912

Jag ville korta ner passet eftersom det ändå fanns en tanke på halvmara veckan efter. Den tanken har växt och jag håller mig till en plan om att komma pigg till startlinjen .

Trots att mitt första  mål med säsongen ligger i mars så vill jag ändå känna att loppet på Söndag kan ge en indikation om hur säsongen kan bli. Vågar jag mer och är jag i fas ? Min kropp visar på det. Efter 16 km idag känns det inte ens som jag tränat och som jag avbrutit när der var som bäst. Den känslan vill jag stanna i. Efter det har jag tid att putsa ännu mer och se ad som kan förbättras.

 

Idag körde jag morgonjogg 6 km i soluppgången  och långa tiders med långärmad tröja för att 2 h senare efter frukost köra intervaller  med Lina i sporttop.

Känslan. Ja men så gudomlig. Jag kände mig så stark och den sista kortaste 300 m sträckan var jag nere i 3.10 fart. När hände det liksom ? Försökte ändå stanna i min tidigare halvmara fart men kom ner i en fart jag aldrig ens hållit ens i 10 km så det blev övriga förväntan.

 

Lina och jag gjorde high  five  tillsammans  idag och det bara flöt på så bra.  Vi peppade varandra och jag njuter ännu av känslan . Så glad att även Lina med sina målsättningar är nöjd.

20170125_121837

Jag efter träning.  Avslutade med stretch vid poolen.

Jag kommer springa Marrakech halvmara  på Söndag och har fått plats i elitledet och ska på presskonferensen på kvällen före tillsammans med Frida Södermark som deltar i 42195 km. Nu är inte detta mitt mål egentligen men tävling är bra träning och detta är  ett delmål.  Men jag vill ändå komma pigg till startlinjen så jag väljer att delta på inte alla pass här på lägret. Det var länge sedan jag sprang halvmara.

Det ska bli  toppen kul .

Jag är väldigt glad just nu för det intryck jag hade av Marrakech  har förstärks. Har solat vid poolen idag och trots att morgnar och kvällar är kyliga så kan det nog inte finnas ett bättre löparväder.  Hoppas detta håller i sig.

  • 20170125_174549 20170124_112959

Vi hörs av och kom ihåg att Vinden mot linden startar löpgrupp i mars och ordnar läger i juli så vill du hitta den sanna glädjen så kom med mig.

Kika in på rubrikerna på hemsidan.

Din själsfrände har inte varit närmare .

Adios

2 reaktioner på ”Löpning med en leende Johanna som springer lätt! Marrakech och Afrika.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s