Säsongens träningstävling och utlandsläger.

Sitter i en solstol och njuter av atmosfären.  Allting flyter på som planerat och känslan jag haft i min kropp senaste veckorna har visat sig fortsätta. Vädret är perfekt och jag mår bra i kropp och knopp. Löpstyrka gjord och nu väntar 5 km i 4.30 fart med uppvärmning  och nerjogg.

K

Förmiddagsjogg i parken.  Bara jag och kamelerna. Dagen efter halvmara och en helt fantastisk  sådan.

20170130_102656

För 1 vecka sedan svarade kroppen riktigt bra på mina intervaller  och den känslan höjde självförtroendet  hos mig efter månader krångel med magen som lett till dålig ork och till slut sämre motivation.

Även onsdagen kändes bra och kontrollerad och 3.45 fart var lätt. Min målsättning  med det lopp jag gjorde igår var att hitta känslan inför säsongen och springa snabbare än min tidigare marafart efter hur kroppen kändes .  Tävlingen igår ingår i ett läger jag befinner mig på och är verkligen inget lopp jag laddat för och trappat ner inför och gick all in på utan ett delmål och B tävling. Ändå vill jag ju att saker skall fungera så klart och att jag ska vara pigg på startlinjen och framförallt  få självförtroende.

20170127_103928 Dagarna före ( onsdag till fredag ) har jag kört 1 pass om dagen men ändå legat på 12 till 15 km om dagen vilket är mer än jag i vanliga fall gör men det är ju så inspirerande miljöer här så det är svårt att inte vilja springa.

 

Dagen före loppet skulle jag och Frida   på presskonferens  eftersom vi skulle starta längst fram i elit . När vi hoppade in i bussen visste de inte att vi skulle med men trots tjorvet  var det ändå en upplevelse  att få vara med och sent på kvällen kom min nummerlapp  .

Det var verkligen kyligt på morgonen så jag velade länge om jag skulle springa i linne eller tröja.  Mitt val föll tack och lov på linne för det blev varmt så fort solen gick upp.

 

Redan när startskottet gick kände jag att det gick lätt. 7000 löpare som ville komma iväg.  Första 5  km passerades i 3.30 till 3.50 fart och detta kunde jag lätt hålla.  Jag hade ryggtavlan på en fransyska länge men bestämde mig för att stanna här jag låg för det kändes både kontrollerat och lätt och min puls var låg och rytmen i steget fin.  Nästan så jag fick nypa mig i kinden och undra om jag drömde.

En man dök upp och försökte få mig att öka men det roliga var att efter 1 km orkade han inte så jag sprang om.  Vatten serverades var 5e km och jag hällde lite vatten över mig.  Km 12 till 15 passeras återigen med 3.49 fart och en fantastiskt  känsla . Damen framför mig var kvar till sista km och hon måste lagt på en större spurt än jag .

När målet närmade sig gick det lätt uppåt någon km och trots det höll jag min fart och kunde springa i mål med ett stort Johanna leende och en maratonlängtan.  Är det redan klart ? Herregud jag som nyss börjat.  Tankar om en mara i 4 fart börjar födas och trots att det givetvis hade varit kul att springa maradistansen här så är jag nöjd att jag häll min plan och sprang de 21 km på 1.23.19.

Jag nådde mitt mål och kom precis dit jag skulle. Otroligt mycket kraft kvar och folk var förvånade över att jag verkade så pigg .

20170129_101239

Efter målgång och nerjogg 3 km.


received_1393965920635073

 

Lina och Weronica,  Alex , Isabell och jag efter mål.

received_10208718472415973

 

Löpstyrka vid poolen idag innan Lunch.

2017-01-29-11-47-42 20170129_173605

 

Mot nya mål.

Tack alla som är med på mina äventyr.

Tack till min klubb Morjärv Sk med Bengt Ek i spetsen.

Adios!!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s