Träning före ett maraton och känslan i kroppen!

Nu är det inte lång tid kvar till jag och många med mig springer maraton i Valencia Espana! Vilket äventyr det ska bli .

Cava och Cerveza, por favor i all ära men först ska jobbet göras och 42195 km blåsas av. Lättare sagt än gjort .

Med 10 dagar kvar till Valencia maraton är det inte så mycket mer jag eller någon annan för den delen,  kan göra med formen utan att hoppas att det jag gjort veckorna innan har gett mig den bästa uppbyggnaden . Jag vill gärna tro det  och vilan är klokare än den hårda träningen.

Trots att jag kört några långa lopp så känns det som om dessa lopp bara väckt en sovande Björn eller en tickande bomb och visst är det härligt när träningen flyter på även om det är på startlinjen jag vill leverera.

 

Foto Fomaghb

Men varför känns det då så lätt nu? Troligen för jag inte kunnat ge mitt själv rättvisa på grund av  de skavanker jag haft som  sjukgymnasten Anna nu hjälpt mig att få till med min skuldra och axel sedan jag föll för 1 år sedan på isen och i kombination med spänningar som skoliosen ger . Anna är guld, har gått där i flera år och hon känner mig och min kropp.

I går jobbade hon genom att mobilisera nerven vid axel och skuldra och och visade stretch för nacken.

Gårdagens intervaller har aldrig känts så lätta.

Farten på tusingarna var från 3.58 till 3.50 fart och med lutningen höll jag 4 fart . I lutningen var det härligt tufft och pulsen gick upp men benen hängde med och ingen mjölksyra varning . Det slet inte och känslan var god .

Den känsla jag hade var överraskande lätt trots att jag hade högre fart än min tänkta marafart men ändå inte ville pressa mig utan stanna där i området runt marafarten ( utgår från min mara i vår från Stockholm när jag sprang på 2.54.32 och marafarten då och de jag håller på träningen har varit lite snabbare ) .

De sista 2 v har sett ut enligt nedan . Kom ihåg att detta är mina två veckor före loppet och de tidsangivelser som står är baserade på mig Passen går givetvis att apicera på de flesta men man måste hitta sin känsla i löpningen och inte jämföra sig med andra. Ser det lite som ett experiment och hoppas hitta känslan när startskottet går .

Lördag långpass 28 km. Sista långpass.

Söndag lätt distans 12 km

Måndag maraintervaller med 2 km uppvärmning på band .

3 km i 4 fart

2km lite snabbare

2km samma

1km lite snabbare.

400×5 på löpband i snabbare fart.

Nerjogg.

Tisdag lätt distans 16 km uppdelat i 2 transportlöpningar. Funkar bra de dagar jag jobbar och kör distans.

Onsdag intervaller totalt 9 km varav 7 i fart .

Torsdag ( idag) transportlöpning till jobbet 5 km x2 samt löpning 3 km till butiken Hertsön efter jobbet . ( ser inte det som träning )

Fredag blir vila eller lätt distans 5 till 6km.

Lördag kortare långpass med Niklas . Dessa pass har mentalt betytt mycket så därför vill jag inte bryta mitt koncept . Troligen avslutar jag med 3 km marafart på band .

Söndag vila

Måndag lätt distans ca 8 km.

Tisdag lättare intervaller ( fartökning)

Onsdag lätt distans 6 km

Torsdag vila

Fredag distans ca 6 km med 1 km fortare , troligen på löpband . I övrigt resdag. Kommer bli en lång dag .

Lördag vila

Söndag tävling start 08.30.

 

 

Nu kör vi vidare och hoppas på god känsla även siat veckan och helgen

Adios!.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s