Vinterlöpning och att sätta mål.

Två veckor precis idag har passerat sedan Valencia maraton och mitt sista lopp av 20 stycken är gjorda . Det har bland andra resulterat i 3 DM guld, terräng , 5000 m och halvmara, 7a på sm i maraton , 13e på Lidingöloppet, guld i Granlunken , kommunjoggen och Länsloppet 5.4 km. Silver på Porsörundan, 3a på markmadsloppet, 1a på Kangos junos loppet, 6a på ett trial worldchampionship och slutligen 27a på Valencia maraton ( 5a i K35) . Jag vann även Norrbottens Grandprix i år.

Positivt är att kroppen INTE har några skaderelaterade åkommor och jag har inte ont någonstans . De spänningar jag hade före i sätet bottnade i några för hårda fartpass för nära maran samt att jag faktiskt sprungit 3 långa lopp inom loppet av 2 månader mes der längsta 50 km endast 1 v efter Lidingöloppet och JAG FIXADE DET !!!!!!.

Direkt jag kom hem från Valencia träffade jag min sjukgymnast och vi diskuterade detta. Jag hade inte alls sätet ( rumpmuskler är viktigast vid löpning ) med på Valencia men detta ska det nu bli bot på. Det var detta som bidrog till att benen stumnade .

Jag har fått övningar av min sjukgymnast och nu jobbar jag långsiktigt på att hitta drivet i löpningen genom starkare sätesmuskler. I förra veckan gjorde vi tester då hon noterade att jag var så svag på ena sidan och behöver stärka min stabilitet som jag förlorat lite av i våras då jag blev manipulerad. Det känns kul att ha ett mål och nu kan det bara bli bättre . Har slarvat med min styrka länge nog . Hade träningsvärk i början av veckan så det är positivt .

Livet åter i Luleå har bjudit på årets 1a och mest bisarra snöstorm .

Men livet har också bjudit på härlig distanslöpning och annat . Det är distansrundor jag behövt nu för jag har inte riktigt mått toppen eftersom jag anser att mitt liv går i 110. Då blir löpningen en medicin Det är en stress som inte är bra och den måste jag se till att få balans till och vi har alla ups and downs . Tycker också denna tid på året är sjukt tung och efter en mara blir jag ofta lite låg vilket är vanligt dilemma. I början av veckan var jag och pratade kost och bjöd på smakprov på Ica Hertsön . Passade på att köpa hem lite av deras nybakta bröd .

Vinden mot kinden har målgrupper och kurser för motionär och nybörjare .

Den här veckan har jag behövt löpningen och har gett mig själv kravlös mängdträning. Idag avslutades veckans dos som blev 130 km. Så mycket har jag inte legat på sedan i förra vintern och januari 2017. Dessutom känns det lätt och bra. Tacksam!

Jag tror att vi behöver olika typer av löpning beroende på vilken fas vi är i och hur vi mår . I allafall är det så för mig .Oftast tycker jag löpning är roligt och skönt men ibland är jag också less den och då måste jag hitta nya sätt att träna på . Det finns dock väder som man bara inte kan motstå löpning . Då kör jag gärna långa pass .

Titta själv.

Långpass lördag 30 km. Minus 10 och sol. I övrigt mitt första pass med sällskap på 2 månader .

Besök av syskon och syskonbarn !

https://www.facebook.com/Vindenmotkinden/

I dag 22 km .

Inte än men snart kommer jag spika målen jag har under 2018! Det bär i väg någonstans men jag vet inte vart . Lutar åt de leende människornas land !

Jag vet inte vad jag VILL fokusera på. Träna resultatinriktat vill jag och det är löpning jag tycker om .Eftersom jag gärna tränar utomhus är det svårt att köra kvalitet i Luleå och Norrbotten vintertid då det är både kallt och halt och jag måste lägga mer tid på band och bana det vet jag . Här uppe är skidåkning det man ägnar sig åt men jag vill springa och 2018 ska bli ett toppenår.

Löpning är ju så effektiv träningsform och man kan ta benen till jobbet och ha gjort bort träningen när arbetsdagen är slut . Dock funkar inte det i längden om man ska bli snabbare. Givetvis måste jag nöta på i den farten och där tvekar jag för är jag motiverad att lägga ner den tiden? Jag vill under 2.50 på maran och det kräver pass som jag har svårt att göra på egen hand nämligen kvalitet men efter 2 veckors skön löpning och en kropp som återhämtat sig riktigt bra är jag redo att starta igång igen med fler pass med tempo.

Mina mål !

  • FUNDERA PÅ VAD JAG VILL!
  • Ta hjälp av en tränare/ coach . Nu är det dags . Jag behöver testa att någon säger till mig vad jag ska träna för annars blir jag lat. Jag ska ge löpningen och mig själv en ärlig chans . Tips på bra tränare ? Ni kommer garanterat få en mycket uthållig tjej som garanterat kan putsa tider och idag kör 2.55 stabila tider under sub 3 utan problem.
  • Variera träningen för att också hålla i längden . Jag ska lägga in lite mer styrka har jag tänkt men vi får se hur mycket tiden räcker till. Nu kör jag mycjet rumpa för att väcka igång sätesmuskeln igen .
  • Stressa mindre och sova bättre . Med ett nytt jobb och bara dagtid kommer det göra susen . Jag är ingen nattmänniska eller gjord för att jobba skift och har ärligt mått väldigt dåligt på jobbet länge . Dags att göra något åt det !
  • Tävla mindre och ha ett bättre långsiktigt mål där inte 4 långa lopp hamnar efter varann som i höst. Nu blev det så i år och jag ångrar inget av dem .

Hit ska jag när det gäller mitt löpsteg . Drivet och styrkan i vader och säte.

Foto från Thailand 2016.

Löpning är inte alltid en dans på rosor och gudars iblsnd känner msn åt livet springer ifrån men ja älskar ju löpningen så nu kör vi vidare mot 2018 och ultramaratonåret. I dec kommer min årskrönika så häng med mig här till dess.

Missa inte att följa min vinden mot kinden Johanna sida

https://www.facebook.com/Vindenmotkinden/

för där pågår min adventskalender där jag lägger ut bilder från mitt år med löpning .

Adios!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s