Bryt med dåtiden och låt livet börja här och nu!

 

Kan jag så kan du och kan du så kan jag! Vem har sagt att vi vill likadana saker och att vi behöver drivas åt samma riktning på kompassen, om vi ens behöver den röda nålen. ?

 

Tänk om jag inte hade följt min magkänsla alla de gånger jag dragit igång saker och tänk om jag hade vänt varje gång det stormar på havet eller blåser på fjället.  Tänk om jag hade slutat följa mina drömmar och tappat självförtroendet varje gång någon sagt till mig att jag måste sluta svamla runt..

Att gå sin egen väg handlar om att följa sitt hjärta och styras av hjärtat mer än hjärnan ibland. Att gå sin egen väg handlar om att ta dagen som den kommer men också om att ha en målbild framför sig och veta att, om jag bara kan se konturerna av den målbilden liiite tydligare varje dag, vecka, år, så har jag lyckats.

 

 

När du ser på mig så ser du en kvinna fylld av liv för att det du ser är mina resultat och prestationer, men du känner inte mig. Du vet inte hur jag känner innerst inne! Det är så här det är. Utåt sett ser det ut att vara på ett sätt, men vem är vi att döma när vi inte vet? Jag tänker på hur det börjar redan när vi är små och byggs på så länge vi lever och hur viktigt det är att det ska se så jädra bra ut. De barn med finast kläder och dyrasts mobiler får uppskattning. De ungdomar med vackrast fasad (som tagit dem 2 h varje morgon att få till) får flest vänner, men hur många av dem finns kvar när de verkligen behöver en vän?

 

När du ser på mig så er du en vältränad och smal kvinna med rosiga kinder indränkta i rouge. På huvudet sitter en mössa för att dölja den frisyr hon inte orkar fixa längre och på benen ett par löpartights för att det är en slags identitet och en klädstil hon trivs i. Det betyder inte att hon precis tränat och hennes rosiga kunder betyder inte att hon är fylld av liv. Hon är definitivt inte duktig. I allafall känner hon sig inte så. Att hon presterat bra på några lopp betyder inte att hon är född med silverskål i mun utan att hon lärde sig att älska att ha vinden mot sin kind en dag när solen sken, så mycket att hon idag vet att löpning är så mycket mer än att flytta fötterna framför sig.

 

När hon var 20 var hon en osäker tös märkbart påverkad av år av mobbing men med tiden har hon lärt sig att älska sig själv och bygga upp strategier för hur hon ska hantera den tillvaro som emellanåt påminner henne om att livet är kort och till för att leva.

 

När du ser på mig vet inte du hur mycket oro det finns inom mig för nära och kära och för min hund som är opererad 5 gånger under sitt 11 åriga liv, du vet inte hur mycket jag försöker att inte visa för dig hur jag egentligen mår, men det finns också dagar när jag känner mig starkare än starkast! Jag är en kämpe det vet jag innerst inne!

 

Jag är inte mina prestationer och det är ingen. Lycka finns inuti oss och kan heller inte köpas för pengar! Pengar kan göra livet lättare på många sätt men aldrig fulländat. Den största lyckan du kan ge dig själv är att känna dig i fullkomlig harmoni och omge dig med människor som tror på dig och sträcker ut sin famn mot dig eller får dina tårar att torka snabbare. När vinden blåser kan det får dem att sakta vandra inåt igen för när du har vinden mot kinden kan allting du känner försvinna för en stund och få dig att känna dig vacker, duktig och stark! Det är så jag ser på livet! Det är det jag strävar efter. Det är där jag stundom är. Låt det vara så.

 

EN TURFLÄTA BARA FÖR MIG. Är jag den lyckligaste människan på denna jord som fått den? TänK hur mycket som ligger framför mig! Jag har haft denna fläta när jag sprängt mina gränser och låtit ljudet av mina egna andetag och mitt hjärtas slag på olika platser av världen visa mig att jag kan, men det har funnits stunder som jag bara känt mig dålig trots att jag gjort mitt allra bästa och gjort det bättre än någonsin.

 

Under en lång tid har mitt självförtroende raserats och min självkänsla varit minimal. Då blir det lätt så att vi känner skuld och tror att alla andra tycker att v är dåliga. Varför tittar han så konstigt och vad har jag nu gjort för att hon ska svara så där.  När jag tittar tillbaka på det senaste 16 månaderna så är det egentligen ett under att jag är där jag är idag och att jag kunnat prestera som jag har med löpningen för jag har varit ett vrak. Förra hösten sov jag inte ens en gång mer än 3 h på jobbet .  Mister du sömnen så är det ett tecken på att det är något som är fel, men varför fortsätta i samma hjulspår. Jag brukar alltid vara den som söker nya vägar men nu var det som om jag blev lamslagen och inte kom mig vidare,

 

Vet du att varje negativ sak som vi upplever får oss att inse vad vi behöver göra och det stärker oss. At aldrig sluta tro på att man en dag kommer nå sitt mål. Jag har aldrig slutat tro och det är en styrka vad människor än säger. Den drivande förmågan vill jag aldrig vara utan även om det finns stunder när jag vill kasta den i en brunn och aldrig låta någon hitta nyckeln igen.

Detta är början på något bra och framtiden ligger ljus. Jag vet vad jag mår bra av och vad jag kan! Jag vet vad jag vill och framförallt vet jag vart jag ska med löpningen och självklart vill jag hitta kärleken också! Det vi testat ska vi aldrig ångra men vi ska summera och reflektera och låta vår magkänsla styra oss rätt för den har sällan fel.

 

Man måste vara stark för att våga lämna det som inte får en att må bra.

TÄNK SÅ MÅNGA MÄNNISKOR SOM FORTSÄTTER I DET SOM ÄR DÅLIGT DAG UT OCH DAG IN. JAG TÄNKER INTE HAMNA DÄR FÖR JAG VET HUR DET KAN VARA NÄR DET ÄR BRA.

 

Jag kan, jag är värdefull, jag är bra. Jag duger som jag är. Varje dag ska jag säga dessa ord till mig själv och låta stressen jag känner i mitt inre sakta rinna ur mig. Jag ska tacka den lyckliga stjärnan för att jag hittade löpningen på äldre dagar och för att jag har en gåva som jag ska förvalta rätt. Jag går min väg.

 

Mot nya mål!

 

Tack alla som alltid tror på mig. Jag ska bli bättre på att tro på mig själv lika väl som jag tror på andra! Idag kolade jag blodtrycket och vet du att det var inte ens högt. Jag käner mig stundom mer avslappnad och jag vet varför. Nu gäller det bara att fortsätta stannan i detta tillstånd för vet du? Jag är bra! I am done with anything else!

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s