När blodtrycket sjunker och hjärtat blir varmt..

Det lilla hjärtat slår och hennes värme ger mig värme . Just här och nu vet jag inte hur jag skulle överleva utan henne . Hon är så fin och klok och känner mig innantill och utantill .

Just här kommer vi in på oron jag ibland känner och rädslan över att förlora! Nej nu slår vi bort dessa negativa tankar och gläds åt de dagar vi haft . Varför oroa sig för morgondagen .

Matte och hund har haft kvalitetstid och matte har varit en mer harmonisk människa för hon har sluppit stressen och de känslor som kommer i samband med det hon oroar sig för ibland. I dessa stunder har blodtrycket varit hlgt vilket inte är normen hos en vältränad och hälsosam person . Men mycket styrs från inuti och kan bottna från stress och krav .

Igår promenerade vi över till Leif och lånade hans blodtryckmaskin och nu har jag tagit blodtrycket både igår och idag och det är lågt .

Betyder det att jag börjar gå ner i varv ? Märkligt att förstå att det legat så högt de senaste veckorna och att jag vaknat varje natt kl 02 med ett ryck och känt stress till och med på natten.

Någon med erfarenheter av liknande?

Jag hoppas att det bara är tillfälligt och det känns nästan så . Jag vet ju varför jag känt så här mer och mer och blivit i princip en utlakad människa då jag tappat sömnen periodvis med diverse magbesvär och om man har hamnat i en spiral med inre stress svarar kroppen så här . Nu låter det som om jag mår dåligt och så är inte fallet . Jag är bara lyhörd och medveten och der ska vi vara . I dagens samhälle kan allt hända och faktorer utifrån styr också förmågan att utsättas för stimuli eller icke stimuli. Att inte känna sig sedd eller uppskattad och att utsättas för tex mobbing.

Att inte ta åt sig är det bästa och tyvärr är inte alla födda med läderhud men så länge vi är medvetna och lyssnar inåt kan det bara bli bättre.

Det är så viktigt att bromsa i tid och det har jag gjort . Löpningen är också något som ger avkoppling och fungerar som motion . Motion är bra . Naturen är bra mot stress och frisk luft är oändligt för själen.. den gör dig vacker. Jag är värdefull . Jag är bra.

Jag har en strategi till hur och det känns riktigt bra att jag nu kan se det goda i mig och genom att skriva om det gör det förhoppningsvis att fler känner igen sig . Visa er och berätta när ni känner er stressade och hur ni motarbetar stress .

Stress och psykisk ohälsa intresserar mig och jag vet hur viktigt motion och kost är här . Tyvärr kan man ändå drabbas av tex högt blodtryck om man har det genetisk och därför bör man alltid kolla upp om något avviker eller inte känns bra .

Här en undersökning för din hälsa. Boka tid . Var inte rädd att stå på dig . Det syns inte utanpå

Jag försöker äta mycket frukt och grönt och mitt immunförsvar är bra . Frukt och grönt är så bra för hälsan och samtidigt mättande mellan de stora måltiderna . Bananer är dessutom rik på kolhydrater .

Jag har återupptagit mitt bakande.

Igår Paleo bullar bakat på Kokos och mandelmjöl helt fritt från mjöl och mjölk . De smakade ljuvligt och receptet har ni här .

Ugnen på 200 grader .

Använd:

3 dl mandelmjöl

1 dl kokosmjöl

3 ägg

2 tsk bakpulver

3 dl vatten

2 msk fiberhusk

1 dl solrosfrön

Blanda alla torra ingredienser i en bunke och vispa äggen i en bunke separat . Blanda sedan i äggen med vatten och de torra och rör ihop och låt sedan stå i 10 min.

Under tiden har ugnen blivit varm och du kan göra 10 lagom stora bullar och sätta på en plåt och grädda i mitten av ugnen i ca 20 till 30 minuter eller till de fått fin färg .

De smakar ljuvligt med smör !

Adios!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s