Juldagsreflektioner

Julafton är över . 2a julen som inte spenderas i barndomshemmet och huset med de vita knutarna. För 2 år sedan trodde jag aldrig att jag skulle kunna hitta nya fina vita vintervägar att springa med glädje på men det har jag . Vintern må vara kall och mörk men nog är den härlig också och om man har en plan kan vintern bli stommen som bygger ett hus starkare än sten .

Julafton med mor och far och syskon .

Som vanligt har det inneburit levande ljus och gnistrande vit snö med ömsom kyliga minusgrader blandat med blöta snöflingor . Hunden Molly och jag har utforskat Överkalix och totalt har jag hunnit springa många mil här .

Idag minus 18 och 17 km. Molly var pigg och vårt pass blev mestadels 5 min per km.

Julen är för mig inte julklappar och en massa fet mat utan det viktigaste är nog att bara få vara stressfri . Jag är verkligen allergisk mot stress och har bara velat ta dagen som den är och kommer med löpning och god mat .

Så blev det också . Så blir det också .

För varje dag känns det som om jag blir en bättre och bättre löpare för mig själv. En nättre lch mer harmonisk människa för mig själv . Det viktigaste är att vara duktig för sig själv för vem är vi annars ämnade att vara det för?

När vi känner oss duktiga och mår bra blir allting mycket roligare och jag vet att det finns så många som förstorat upp julen på tok för mycket vilket oftast bara resulterar i besvikelser. Förstorat man upp livet resulterar det också i att msn tar der mesta för givet . Vi måste låta livet ge oss överskningar också .

Julen är inte heller 1 dag utan flera och det betyder också att vi , om vi har möjlighet, kan sikta på att verkligen ta hand om oss själva .

På det sätt som vi behöver .

Så stark i min fysiska kropp har jag inte varit på länge och suget efter att tävla börjar komma mer och mer vilket är bra .

Julen var lugn och mysig .

I sikte finns inga måsten .Inte detta år men året efter kommer bjuda på så mycket glädje . Det vet jag .

Inom kort ska jag skriva ner mon krönika med året som varit med löpning . Ett pr som resulterat i 20 tävlingar .

En seger i Norrbottens grand Prix. Ett guld på 21 km och DM i halvmaraton och 8e plats på sm i maraton. En fjärdeplats på ultravasan 45 och en möjlighet att åka till Kina och springa Fuxian lake ultra 50 km på 2000 höjdmeter och med de allra bästa ultrafolket i världen . Nya vänner , bekantskaper och upplevelser . Det bästa jag gjort .

Lidingöloppet 30 k blev mitt livs andra bästa tid trots att jag sedan april 2017 kämpat med att hitta tillbaka till mina sätesmuskler som kopplats ur och nu äntligen börjat arbeta och då börjar också kroppen fungera på allvar . Nu när vi vet . Orsaken till det som stört .Så många timmar jag lagt på sjukgymn och massage och naprapat men aldrig kommit till roten till problemet som gjort att jag inte kunnat springa fort .

Förrän i höst . Vi känner vår kropp vi som springer och man vet när allt är som det ska och kroppen svarar . I slutändan är det detta som är det viktigaste .

Fortsättningsvis har jag ett flertal guld och silver och något enstaka brons från året 2017 . Ett år som är bland de bättre resultatmässigt men mitt sämre känslomässigt men egentligen bättre än jag kunnat drömma om som motionär . Om jag kan springa bra när jag presterar skit så vet ja att det finns all möjlighet att grow with the flow . Så tänker jag . Då finns chanser mot eliten.

Jag vill önska er en god jul och fina dagar fram till nyår . Inom kort kommer min årskrönika.

Häng med .

Adios!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s