Stockholm maraton !

Stockholm maraton är ett roligt mål att springa för mig varje vår . Jag gillar att springa i Stockholm och har ju lärt känna så många andra löpare så det blir en helg för umgänge också. De senaste dagarna har mycket kretsar runt vädret och värmen så just till detta lopp har jag inte haft något tidsmål. De år jag löpt har det varit perfekt väder med temperatur ca 10 grader mindre . På lördag väntades 29 grader .

Konkurrensen var tuff i år med många duktiga tjejer och på en mara i 29 grader kan det gå hur som helst . Självklart har det betydelse hur bra du hanterar värmen också och jag har alltid presterat sämre i värme. Därför var jag orolig mer än vanligt inför starten och genomförandet.

Jag kom iväg sent på fredag kväll kl 20.30 lyfte planet som var 30 min försenat . Klockan hann bli 22.45 innan jag checkat in på Villa Brevik på Lidingö och gjort i ordning mina flaskor som jag ville ha langning på . Eftersom jag är i SM ( Svenska mästerskapet ) får vi och de utländska elitlöparna langning av egen dryck om vi vill vilket är men oftast fungerar det inte i allfall .

Klockan 00 kom jag i säng och vaknade runt 06.30 med en fruktansvärd huvudvärk . Jag var tvungen gå ner till receptionen och be om en Alvedon . Värmen var påtaglig redan tidigt och jag kände mig inte alls motiverad. I ärlighetens namn ganska trött mentalt.

Jag åt iallafall frukost runt 08.30 och fick sällskap av Karin Schön. Det var trevligt och vi hade så mysigt att vi höll på glömma bort att bussen till starten skulle avgå 09.45.

På bussen presenterades jag för legenden Kjell Erik Ståhl och frågade korkat om han också skulle springa och om han sprungit någon mara .

-Det kan man säga svarade Karin och då klack det till vem det var .

Hmmm.

Vi var framme på Stadion kl 10.30 men inte ens då kände jag pirr och sug efter att springa. Det mentala är så sjukt viktigt och jag önskar att jag hade lite mer jäklar anamma. Men jag fixade musiken till loppet och min nya spellista och pratade med Susanne Bornmar, Karin, Helena, Elmina och några fler . I omklädningsrummet är man inte bara konkurrenter utan vänner !

20 min före start gick jag till starten. Värmde inte upp och hade fullt sjå med att inte svettas ihjäl redan stående i starten . Någon minut innan hällde jag ut en flaska vatten över mig och kylde ner skallen. Nedräkning och pang var vi iväg .

-Öppna inte hårt, var mitt mantra. 4.10 hade mackan sagt men det gick fortare någon km till jag insåg att ”oj det blir varmt det här ” . Redan vid 10 km passerades jag av 3 h ballongen och det kändes för någon sekund lite surt men sedan kom jag på att mitt mål för dagen inte var tiden så varför tjura!

-Nej nu skulle jag göra detta till en trevlig mara.

Hittade ryggen på Jenny Rutström, stabil maralöpare. Det gick i en genomförbar pace och det var skönt att ha en rygg på en jämnlik löpare i samma kön . Marcus ropade att jag låg på 13e plats vid 23 km . Efter 25 km tror jag Jenny tappade lite och jag gick om för sedan har jag inte sett röken av någon kvinna på resterande 15 km..

Det flöt på och jag slutade bry mig om farten . Badade i vsrje dksng och doppade skallen i svampkaren! Emellanåt kokade skallen som idag var min fiende . Muskulärt har det sällan känts bättre . Jag gjorde high 5 med barn iblsnd och publiken skänkte energi . .ledsen alla vänner som hejat om jag inte hav något tecken men min musik poppade i öronen .

Plötsligt insåg jag att det bara var någon km kvar och när stadion dök upp så tog jag ut mina snäckor och ville ta del av stämningen . Det kändes härligt att komma i mål och trots att mina 8 maror vsrit under 3 h så kändes jag inte besviken . Denna prestation smäller högre ändå!

Tiden blev 3 h och 4 minuter och jag slutade på 12e plats blsnd svenskor och 16e totalt .

Idag är jag mjuk i ktoppen och har inga känningar av trötta mörbultade lår. Jag kände inte av min gamla skada heller och jag fick en mycket snygg solbränna på köpet och bra träningspass på 42 km. Just det jag slutade på bästa placering av alla norrbottniska löpare så gläds åt det ! Grattis till alla er andra som kämpade er rubt ! När vi lämnade stan klockan 18.30 kom de sista löparna på väg mot mål!

Tack alla som följt mig och skönt en tanke! Spring en mara i värme så får du se att det är ganska tufft !

Adios !

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s