Bästa avslutningen på veckan! Långpasset!

Så var veckans sista pass klart och det blev en bra vecka för mig. Idag var mitt långpass lite kortare än mina senaste pass och endast 31 km blev det =) Haha ja men ni hör ju hur det låter. Dock hade jag idag en bättre känsla än förra veckan så det är positivt. Jag har gjort två tuffare pass i veckan och totalt nästan 13 mil har det blivit. I lördags var det ett lopp här i Luleå men jag valde att inte vara med på det för jag vill fokusera på mina mål som ligger på längre distanser och inte låta något annat stjäla fokus från det.

Ibland som idrottare och människor hamnar vi i perioder när det är lite mer mentalt tufft och då gäller att välja det som man tror blir bäst och att peppa sig själv så gott det går eftersom att ingen annan gör det åt en.

Jag tycker ju som ni vet om att springa länge och mina mål i år om jag får vara skadefri ligger på något ultralopp. Idag sprang jag med Niklas och han gillar att springa långt. Han körde 3 mil igår och idag skulle han köra 4. Vi håller inte riktigt samma fart men vi fungerar bra när vi tränar ihop och han är en bra och väldigt passionerad ultralöpare.

I går och idag gick Täby extreme Challenge av stapeln och jag vet att det gick väldigt bra för en norrbottnisk kvinna som vann Backyard varianten när man ska springa en sträcka på runt 7 km i timmen. Tar det typ 40 min innebär det att du har 20 min på dig att vila innan du kör igen och sedan kör man så länge man orkar och den som klarar att göra det inom timmen vinner. Det skulle vara skitkul att testa detta någon gång och det är så inspirerande att se hur många duktiga och uthålliga människor det finns. Det är så roligt att se att fler än jag får upp ögonen för ultralöpning för det finns inget mer härligt.

Att springa fort är kul men att springa länge är också kul och jag tror helt enkelt att vi är gjorda för olika saker. En ultralöpare har nog mestadels typ 1 fibrer som är för uthållighet och kan mala på länge medan en typ 2 löpare kan springa fort. Sedan finns det givetvis dem som har blandat och kan både och men jag ser mig nog som en person som klarar av att springa länge och ändå hyfsat fort.

Idag på långpasset. Blev 31 km och 2,5 h.

Jag skulle ha gjort Comrades i år men har sagt bort min plats för jag vill vara mer förberedd till detta stora lopp, som är det största och mest prestigefyllda man kan göra inom ultravärlden om du frågar mig. Jag har en period bakom mig då jag på grund av en skada i mitt bäcken inte körde fart på många månader utan sakta började bygga upp kroppen igen och få tillbaka tilliten och den känner jag kommer mer och mer. Känslan efter en skada när man märker att kroppen hittar rätt i löpsteget är fantastisk och det tar tid och man måste låta det ta tid utan att stressa fram något. När du inte sprungit fort på ett tag blir det som man spänner sig mer och framförallt är det lätt att man jämför sig med det man gjort innan och jag försöker jobba på den mentala biten. När kroppen sedan svarar efter en skada känns det nästan som om du utvecklas eftersom det plötsligt känns mycket bättre på träningarna. Tack vare en vän Kent, har jag blivit bättre på att fokusera och tro på mig själv. Kent du ska veta att det betyder massor för mig att du finns för mig just nu och peppar mig med dina goda råd.

Trevlig söndag!

Trevlig söndag!

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s