Semesterns trippar i Norrbotten .

Semestern gick fort men mycket har jag hunnit med och ännu har jag 2 veckor kvar i Augusti då jag bland annat åker till Björkliden .

Hunnit med att åka till Piteå, Överkalix och Årrenjarka, kvikkjokk för att träna och njuta av livets goda.

Hemma från Årrenjarka efter fantastiska dagar och nätter där . Haft toppenbra väder och avverkat många tuffa mil i en terräng jag inte är van vid. Känner verkligen att man använder fler muskler när man springer i teknisk terräng . Flåset blir större och tröttheten i kroppen mer påtaglig .

Hämtade vatten vid en fjällbäck.

Vi kom dit på torsdag och möttes av en helt otroligt fin stuga med bastu och altan med grill mot en liten sjö. Ändå nackdelen var alla mygg. Tror inte jag haft så många myggbett på länge .

På torsdagen körde jag intervaller på morgonen för att kunna slappa när vi väl kom fram. Efter en 3 h bilresa var det ändå skönt att röra på benen så Johan och jag tog en 5 km jogg innan vi eldade bastun, käkade och bubblade.

På fredagen skulle resten av gänget anlända och på morgon innan vi klivit upp kommer de fram och så käkar vi frukost i stugan innan jag och Johan kör en terränglöpning upp mot Kvikkjokk totalt 12 km följt av 6 km på eftermiddagen .

Det går inte fort men det är fler höjdmeter än vad jag är van vid och otroligt fint att beta av km på km . Pricken över i var på kvällen när vi slappade med myggen och ett glas bubbel och badade i det kalla vattnet i den lilla sjön följt av bastu och bubbel .

På fredagen lagade vi mat Johan, Karin och jag till oss alla och på lördagen var det de övrigas tur att bjuda på Kenyanskmat. Så väldigt gott .

Lördagen var det dags för ett långpass och detta var verkligen en mental utmaning . Totalt 20 km och närmare 700 höjdmeter . Jag kan beta av mil efter mil på platten men herre jessös detta är något eljest. Väl uppe på toppen med pepp av Johan och Kenneth förstod jag hur värt det det var. Utsikten var magnifik och solen var med oss hela tiden .

Lämnade Årrenjarka med en skön trötthet i kroppen .

Helgen innan åkte jag till Överkalix för att träna på nya marker. Jag är född i Överkalix så hittar bra där och hade med mig Johan som fick uppleva mina smultronställen. Vi mötte även Susan och delar av Lukekamraterna som hade träningsläger på Lappberget . Givetvis mer än bara träning utan massa god mat och bubbel blev det också vilket jag tycker hör till.

Helgen innan var jag i Piteå på habsbadet och upplevde fina stigar nära havet och vädret hade inte kunnat vara bättre .

Kort och gott en bra semester. Ser fram emot att njuta av fler helger på nya ställen i avsaknad av lopp .

Adios!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s