Ett långpass i form av virtuellt lopp.

Ja men i Corona tider får det bli så. Det är ändå 12000 andra som cyklar, går och löper den 15e när Vasaloppet livesänder från olika delar av världen. På lördag den 15e augusti invigs min semester , undra vad jag längtar mest efter (?) med ett 45 km långt , eller kort ( långpass) här i Luleå i form av det virtuella loppet Hemmavasan. Någon cyklar och någon springer och de valbara distanserna är 10, 30, 45 och 90 km

Mitt mål har varit att tävla i 90 km på ordinarie lopp, men när Ultravasan blev inställd kortade jag ner distansen . Jag mäktar INTE riktigt med att ensam knata runt den 90 km långa distansen då jag har bestämt att det blir 45 km som blir ett bra långpass det med . 90 km och längre får jag spara till världen återgår till normal igen.

Träningen har flytit på bra iallafall men känner mig trött mentalt, så längtar efter semester eller Hemester😁. I morgon är sista dagen på jobbet, då två till veckors ledighet väntar. Ser fram emot att bara vara och ett fjälläventyr då jag åker till Björkliden några dagar . Då kommer Malin och Anders visa oss runt på hennes favorit stigar på fjället och det blir många mil på både obanat och kuperat.

Trots att mitt mål på lördag bara är att hitta känslan i de 45 km i den långpassfart jag vill hålla så försöker jag ändå springa mindre än jag gör. Jag har minskat träningen 30 procent. Mitt jobb är stillasittande men jag kommer det till trots ändå upp i mer än 12000 steg dagar då löpkm halveras. Hur det än är är 45 km ingen lek och de lovas sol och värmebölja dessutom så det gäller att övervinna fienden värmen vilken alltid varit min överman.

Förra helgen sprang jag årets nog bäsra långpass och det jag menar med bästa passet, är att känslan i passet var så bra. Alla löpare vet hur det känns när allt flyter och fu efter 25 km känner dig som en ko på grönbete.

Tyvärr var min kompanjon och löparkompis på de långa passen tvungen vika ner sig på grund av en skada han fått. 2016 sprang vi Ultravasan 45 ihop, det året jag slutade 2a efter fantastiska Lisa Ring och då var han med mig bitvis min löpkompis. Denna helg blir han med mig servande på cykel .

Lite muskler har jag lagt på mig och det är bara till min fördel. Till saken hör att jag älskar att känna mig stark fysiskt. Jag tror att det har alla nytta av långt fram i livet. Ni Ser ju själv att löpning ger en solbtänna få förunnat 😁💪

Hoppas ni alla mår toppen och ägnar mig en tanke på lördag. Vill ni följa finna det en app som heter Hemmavasan och där följer man deltagare. Loppet visas även som nämnt på VasaloppsTv. Kom ihåg att livet är ett äventyr och att utmaningar är en del av allt som stärker oss.

MED hopp om en snart pandemifri tid.

ADIOS!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s