Vår våriga resa till Playitas och 1a sparken.

Jag skulle åkt i vinter till Playitas med en bekant, men då jag insjuknade i Covid under julen 2021 så avbröts resan och bokades istället om till i april tillsammans med Andreas ❤ . Detta var så klart ännu bättre. Nu fick vi återuppliva gamla löprundor från september året innan när vi var där tillsammans.

Playitas är ett av Apollo Sports hotel och ligger på ön Fuerte Ventura som hör till Kanarieöarna. Här är klimatet varmt som en sommardag i Sverige,året runt och trots att det blåser mycket på ön ligger just Playitas inbäddad mellan bergen. Här trivs jag så bra och det är en inspirerande plats att vara på.

Ön är en lavaö med kargt, brunt och naket landskap som passar perfekt för träning. Här finns många fina terränglöpar möjligheter även om jag nu inne på vecka 22 helst håller mig på lite mindre kuperade vägar då just backar suger lite mer i musklerna då graviditet innebär att man kan känna sig mer andfådd. Det är dock svårt hitta rundor utan backar men farten får anpassas till rådande förhållanden. Eftersom jag är så van att springa mycket så känner jag också kroppen bra och den visar mig vägen.

Här finns också mycket annat man kan göra som att träna på deras gym, gå på olika pass, ta massage, yoga, slappa vid poolen eller hyra bil och se omgivningarna i närliggande byar. Just denna resa har vi valt att inte hyra cyklar eftersom jag väntar barn och det finns så mycket annat vi kan göra där fallrisken är mindre .

Vi kom fram hit i fredags eftermiddag på själva långfredagen och checkade in, packade upp och sedan tog vi en ”röra på oss jogg” på 6 km . Skönt att få lite cirkulation efter en lång flygresa på 6 h.

Solen lyser till ungefär 20.00 på kvällen men just första kvällen var det lite kyligare vindar. Vi åt en god middag på hotellets buffé restaurang då vi bokat halvpension under resan. Maten är otroligt god, hälsosam och varierande här.

Middag på terassen på hotellet.

Jag är så lycklig lottad att jag ännu kan springa nästan varje dag. I lördags körde vi 20 km och övriga dagar har legat på mellan 9 och 16 km. Det känns som om mitt löpsteg blivit ännu bättre dessa gravidmånader då jag kortar ner steget och hinner fokusera på här och nu. Trots att Playitas omgivningar består av många backar tycker jag att vi fixar det bra.

Igår eftermiddag kände jag sparkarna av vår lilla krabat där inne och det var sjukt häftigt. Sedan i morse när vi ännu låg kvar i sängen så blev det ännu tydligare. Andreas som låg med benet mot min mage hajade till samtidigt som även jag kände två bubbliga rörelser. Då var hon som mest aktiv medan vi ännu låg kvar i morgonmyset. Rörelser har dröjt i och med att rutinultraljudet visade att jag har moderkakan i framvägg och i och med det så känner jag rörelser någon vecka senare.

Att få åka hit tillsammans är fantastiskt och njuta av att jag kan vara fortsatt aktiv och springa runt 60 km i veckan och må bra och inte känna av några höftkänningar eller ryggproblem. Min ambition är att fortsätta kunna jogga graviditeten ut och genomföra Stockholm maraton också, då i månaden 6. Fram till dess tar vi en dag i taget och kroppen visar hur den mår och vägen framåt. Det viktigaste är att bebis mår bra där inne.

Och om kroppen vill fortsätta låta mig springa så blir det så och annars så kommer vi hejja på Andreas i Stockholm .

Alkoholfri öl efter löptur.

Vi har även hunnit ta det lugnt här en hel del och planera inför vårt bröllop som väntar till sommaren. Det är mycket saker som ska fixas och vad kan vara bättre än att ligga i solstolen efter en löptur och mysa på med det ?.

Önskar er alla en fin vecka till vi ses.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s