Dagen då vi blev man och hustru

Den dagen vi blev man och hustru……

Den dagen sken solen med sitt största och bredaste leende.  Temperaturen visade tvåsiffrigt och vinden var knappt märkbar trots att det fladdrade lite i trädkronorna. Den vackra älvdalen visade sig från sin bästa sida i hjärtat av Norrbotten på den platsen jag växt upp på.

Den dagen vi blev ett så hade vi våra nära och kära på plats och allting var och blev precis så bra som jag och vi kunnat  drömma om. Den dagen vi blev man och hustru var allting lite ljusare, lite vackrare och vår lilla bebis lite mer aktiv i mammas mage.  Här kommer min historia från vårt bröllop. Den dagen jag blev fru Nordblad.

Ante4johanna 20220702

Vi hade längtat så länge efter denna dagen. Andreas friade uppe på en höjd på Björkliden för ett år sedan och sedan dess har vi varit oskiljaktiga. Vi är två pusselbitar som behöver varandra för att överleva. Kärleken är viktig och avgörande och så väldigt stark för oss.  Temat på bröllopet blev bestämt till lila eftersom lila är en färg som vi båda gillar och en färg som symboliserar år kärlek, vårt hem och vårt liv på många sätt.

När jag provade ut min bröllopsklänning var jag cirka 10 kg lättare och därmed inte gravid i 8e månaden, men när vi sedan i december 2021 fick det härliga beskedet att vi väntade vår lilla dotter så åkte vi tillbaka till butiken vi köpt klänningen ifrån när magen stabiliserat sig och jag fick välja en annan variant som kom att bli så fantastisk på mig som jag önskat.

Jag har alltid drömt om att ha ett lagom stort bröllop med mina nära och kära och så fick det bli. Till slut så blev det en bra blandning av vänner, släktingar och familj som delade vår dag. Det har inte varit lätt att sålla bort för att inte riskera att ha ett för stort sällskap och efter vägen har man också lärt sig  vilka ens riktiga vänner är. De vänner som i slutändan stod vid vår sida i den stunden vi sade JA till varandra. Som visade att vår dag var viktig både för oss och sig själva.

Planeringen har pågått hela våren och inbjudningskorten gjorde vi själva samt programmen till kvällen som gick i färgen lila de också.

Vår Toastmaster Carola har gjort ett bra jobb med planeringen av bröllopet som gjorde att vi den sista dagen kunde koppla av och bara ägna oss åt varandra vilket var behövligt mitt i all nervositet och alla spänningar.

Min sminkös och hårstylist Malin lyckades med mitt hår och sminkning och gjorde ett fantastiskt proffsigt jobb . Det hade inte varit möjligt utan de som hjälpte till och givetvis alla andra som bidragit med en hand till oss och handlett med praktiska saker och gett oss lugn och trygghet innan bröllopet.

Hotellet i Överkalix som ordnat med lokal, mat och service under kvällen och fixade planeringen med allting är värda en eloge. Ett stort tack vill vi rikta till vår bröllopskoordiator Ance som sett till att kvällen flöt på och blev så bra vi hoppats trots högsommarvärme och temperaturer på 30 grader både veckan före och under själva dagen och kvällen.

TACKSAMHET ❤️

Vi är så tacksamma för alla fina presenter vi fått som kommer pryda vårt hem och ge oss ljusa minnen långt efter detta. Bröllopsresan den blir i vinter då familjen åker till tropiska breddgrader i väntan på att den lilla i magen ska komma ut.

Däremot när jag ser Er alla som kommit dit för vår skull och när jag såg min mamma och min pappa där längst framme så kunde jag inte hålla tårarna borta. Det var en stund av så mycket känslor som inte ord och tusen synonymer kan ge rättvisa till..

När sedan Andreas bror och hans fru började spela och sjunga år låt som vi valt så brast det för oss.

”Var inte rädd
Jag går bredvid dig
Kom ta min hand
Jag håller i dig
Här i min famn
Kan du våga tro
Sänk dina murar
Jag ger dig ro

För att jag älskar dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har
Låt mig få bära dig när du är svag
För du betyder allting för mig
Var inte rädd
Jag går bredvid dig

Nu är jag din
Och nu kan jag andas
Här blir jag kvar
För här vill jag stanna
Se på oss nu
Livet är vårt
Ser du den framtid som vi
Vi kommer få

För att jag älskar dig så som du är
Och jag vill ge dig allting jag har
Och låt mig få bära dig när du är svag
För du betyder allting för mig

Efter kyrkan fick vi möta våra nära och kära, åka i den rosa raggarbilen genom samhället och sedan dela kvällen med  Er alla. Ur djupet av mitt hjärta ett stort tack till alla som varit med och gjort den här dagen så fantastisk.

Avslutningsvis vill vi tacka alla som deltog på vår stora dag och var med och skapade minnen för livet. Jag hade bara i min vildaste fantasi kunnat föreställa mig hur den här dagen skulle bli, men den blev så mycket bättre än så.

Den blev komplett och när vi nu ser tillbaka på alla bilder, kort och presenter vi fått så faller det en tår, ja men flera tårar av lycka ner från kinderna. Den stunden när vi stod där utanför entren till kyrkan och väntade på att ingångsmarschen skulle börja och dörrarna sakta öppnades så kände jag mig som en prinsessa på väg mot sin prins mitt i all nervositeten som bubblade hejvilt. Jag ska helt ärligt säga att jag trodde jag skulle svimma av lycka men jag gjorde inte det. Lyckan tog emot mig istället och jag landade mjukt i famnen på min prins.

Nu är vi man och hustru, man och fru och ingenting ska någonsin skilja oss åt. I med och motgång, min älskling och jag. Ur djupet av mitt hjärta Tack ❤️

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s